Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Piękne, młode i szalone, 30+, 40+- część VI.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-05-29, 11:48   #625
kasztanka3
Pani Mizantrop

Dot.: Piękne, młode i szalone, 30+, 40+- część VI.

Ava, gratuluje wygranej
Super sprawa ze wpadla dodatkowa kasa na jakies fajne zakupy

Chcac miec extra kase musze w koncu sie zebrac i chociaz plaszcze powystawiac na sprzedaz bo to juz ostatni dzwonek na sprzedaz okryc wierzchnich, a spokojnie ladne kilkaset dolcow mi z tego pewnie wpadnie.

Magbeth, boxy jak najbardziej mnie satysfakcjonuja, zamawiam je co tydzien od stycznia i nie wrocilabym juz do robienia zakupow w markecie i ukladania sobie menu na wlasna reke, bo pewnie wtedy bylby powrot do wiekszej ilosci niezdrowego jedzenia w diecie i jeszcze wiekszej ilosci zmarnowanych produktow.
Ale jestem strasznie wybredna jesli chodzi o jedzenie i tylko ta jedna firma mi podpasowala.
Posilki sa szybkie (calkowity czas przygotowania to maksymalnie 30-40min), zdrowe, smaczne i latwe, no i ciekawe, w zyciu muszac sama sobie wymyslac menu bym tak roznorodnie nie jadla.
Sprawdzilam tez 4 inne firmy, ale naprawde ciezko bylo mi wybrac chociaz 1-2 potrawy na tydzien, a co dopiero 6 - bo tyle zamawiam co tydzien zeby w ogole poza sniadaniami nie jesc nic innego.

A co do notki dla dostawcy to jak najbardziej taka dodalam. Jest w ich systemie i na kazdej naklejce z adresem na pudelku cala prosba o to, zeby zadzwonic telefonem lub domofonem i nie zostawiac dostawy na zewnatrz bo juz sie zdarzylo ze ukradziono mi box. I do tego ta laminowana notka na szybie, centralnie nad miejscem gdzie zazwyczaj klada te paczke, naprawde trzeba byc slepym zeby jej nie widziec.
Grrr, nie ma sie co nakrecac juz, bo jakims cudem nikt mi tym razem pudla nie ukradl na szczescie.

Co do mody tiktokowej, to dzieciaki sie naogladaly filmikow o tym, jakie gesty wykonywane dlonia oznaczaja ze ktos potrzebuje pomocy i masowo z nudow na zakupach z rodzicami je wykonuja. Kolezanka z ktora jadlam w piatek kolacje pracuje w sklepie z ubraniami dla dzieci i mowi ze oszalec mozna bo widzi to kilkanascie razy dziennie. Jeszcze bym zrozumiala, ze z raz na pare dni moze sie zdarzyc ze faktycznie dzieciak moze byc w tarapatach ale zeby 15-20 dzieci dziennie codziennie? No nie, i przez to ze te tiktoki wywolaly na to taki szal to ktos kto faktycznie bedzie kiedys potrzebowac pomocy zostanie zignorowany.

W ogole te wszystkie "fachowe" informacje z filmikow na insta czy tiktoku trzeba zawsze sprawdzac, bo przeciez kazdy moze sobie kupic fartuch i pozowac na lekarza szerzac nieprawdziwe informacje ktore moga prowadzic do trwalych szkod dla zdrowia. Jakis czas temu byl szal na wkladanie sobie zabkow czosnku do nosa bo to niby oczyszcza zatoki - na co dowodem mialy byc duze ilosci wydzieliny wyplywajace z nosa po wyjeciu czosnku. Ze tez ci ludzie nie wpadli na to, ze wydzielina jest reakcja obronna organizmu na drazniace dzialanie czosnku Wszystkie informacje dotyczace zdrowia, chorob, szczepien i diet powinny pochodzic od prawdziwych lekarzy a nie randomowych tiktokerow.

Pani R, total look w kobalcie zdecydowanie by Ci pasowal
Nie wiem dlaczego, ale mam wrazenie ze to bardzo "Twoj" kolor. Normalnie na zdjeciach widze Cie przewaznie w kremach i brazach, rzadko w takich wyrazistych kolorach, ale ten na pewno by Ci pasowal.

Z ciuchowych dylematow od wczoraj dumam czy kupic sukienke czy spodnice. Bluzke ze zdjecia spodnicy juz mam, ale mam tez kilka kardiganow ktore beda sie ladnie komponowac z sukienka.
#firstworldproblems jak zwykle u mnie z ciuchami

Wrzucam tez gryzacego gowniarza ktory mnie podsiadl w momencie kiedy tylko wstalam zeby zrobic sobie herbate, maz sie smieje ze to opportunist cat jest A jak go przesuwalam razem z krzeslem zeby sobie wstawic w tamto miejsce puste krzeslo to oczywiscie mnie pogryzl bo mu sie ten pomysl nie spodobal.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4FF84C4E-D636-4F05-A472-9C5216DE656D.jpg (151,3 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg RE22SK089_REBLK055_4.jpg (76,3 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg RE22DR216_REBLK055_1.jpg (83,0 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg RE22KW010_REPNK025_2.jpg (116,8 KB, 49 załadowań)