Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 65.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-07-05, 13:17   #3926
lightangel
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 65.

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
Soczewki kontaktowe astygmatyzm. Przed wykryciem astygmatyzmu nie miałam takiego problemu z doborem, używałam najtańszych bauschlomb i były super. A do astygmatyzmu nie mogę nic dobrać… Jakie soczewki są najlepsze ? Potrzebuje miesięcznych i dziennych.
Na początku używałam air optix, ale nie do końca mi pasowały. Zamowilam biofinity Toric i jest jeszcze gorzej
Z dziennych miałam na wakacje dailies Aquacomfort plus, niby cienkie, ale jak się na chwile zamknęło oczy to po otwarciu dramat - piasek w oczach, czasami słabo widziałam. [emoji20]
Będę wdzięczna za pomoc, bo nie wiem co zamówić. A szkoda mi znowu zamówić opakowanie na 3 miesiące i się męczyć.
Odpuść próbowanie na własną rękę i idź do optyka na dobór soczewek. Oprócz mocy i cylindra trzeba dobrać różne parametry, więc nie ma czegoś takiego jak najlepsze soczewki bo każdemu mogą pasować inne. Ewentualnie jak chcesz się sama bawić to w internecie da się kupić soczewki na sztuki, ale osobiście wolałabym takich unikać bo nigdy nie wiadomo co naprawdę dostaniesz.
Od siebie mogę tylko napisać tyle, że miesięczne soczewki zawsze były dla mnie najwygodniejsze. Wszystkie jednodniowe były bardzo niewygodne, nadal mam w szafce jeszcze kilka kompletów które muszę zużyć zanim im się skończy termin ważności.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując