Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jestem brzydka i boję się, że chłopak mnie zostawi.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-07-06, 05:43   #195
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Dot.: Jestem brzydka i boję się, że chłopak mnie zostawi.

[1=d1f8ef2008dea6bb47d7416 400721be959008b42_63b3700 256c75;89278896]No, tak, bo coś takiego jak depresja (brak siły na dbanie o higienę), zaburzenia odżywiania (wymioty), złe nawyki żywieniowe (napoje gazowane, soki, szorowanie zębów zaraz po) czy zaniedbania w dzieciństwie (typu 5-latek, którego rodzice nie pilnują, ba, takiemu dziecku rodzic powinien myć zęby, de facto do 12 roku życia powinien pomagać) nie istnieją, a Ci wszyscy ludzie są idiotami. Brawo, że chociaż Ty jesteś mądra. Pomijam już żenująco niski poziom edukacji na ten temat w PL i ubogi repertuar zabiegów refundowanych na nfz.

Pomijam też wrodzone wady i zespoły genetyczne, czasami nawet anodoncja - całkowity brak zębów czy liczne braki. Albo wady zgryzu, to też utrudnia higienę, powoduje inne problemy, np. z przyzębiem, co może skutkować ich utratą. Podobnie jak choroby przyzębia spowodowane np. przyjmowaniem leków (np. fenytoina-lek przeciwdrgawkowy, cyklosporyna-lek immunosupresyjny). Ale wiadomo, jak dziecko ma wadę zgryzu/poważne zaburzenie rozwojowe i np. taką, której nie wyprowadzi się leczeniem aparatem ruchomym (albo dałoby, ale rodzic zaniedba i już jak człowiek ma świadomość to za późno na aparat ruchomy/nfz) to rodzic na dzień dobry wyskakuje z 20 tys. kilkuletniego leczenia. Po prostu nie wierzę w tę ignorancję, nie wierzę, że ktoś tak ochoczo innych wyzywa od idiotów, a sam myśli, że problemy z zębami = brak wiedzy, że trzeba je myć.

Bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla

Co do tego, że bogaci i znani faceci mają za żony modelki to jest to w dużej mierze kwestia środowiska. Jak ktoś jest znanym aktorem/modelem/rockmanem/piłkarzem-celebrytą, to obraca się w showbiznesie - a tam mnóstwo kobiet, które żeby tam zaistnieć muszą być ładne, bo tak to działa. Stąd bogaci i znani aktorzy poznają aktorki, modelki i wchodzą w związki. Jak by nie wiem, oczekujesz, że Brad Pitt/Henry Cavill/DiCaprio zwiąże się z szefową firmy budowlanej, naukowczynią NASA, prawniczką, pielęgniarką czy może jednak modelką/aktorką/celebrytką? Większa szansa, że pozna modelkę/aktorkę na imprezach (np. rozdania Oskarów czy premierze najnowszego filmu Tarantino, na których roi się od celebrytek i innych kobiet show biznesu), na które regularnie bywa zapraszany, niż analityczkę medyczną, którą mógłby spotkać w spożywczaku. Na tej samej zasadzie często modele są w związkach z modelkami, a lekarze z lekarkami/pielęgniarkami (poznali w pracy/na studiach/na profilu biol-chem w liceum)[/QUOTE]

Plus leki psychotropowe lub na alergię. To nie są witaminy, które można by od biedy odstawić. Plus,
o czym oświeciła mnie moja stomatolog, która przez lata drapała się w głowę „co do cholery” choroby autoimmunologiczne i żegnaj szkliwo…

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując