Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - klub wagi ciężkiej :D
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-07-29, 12:55   #5
Eveen
Rozeznanie

Dot.: klub wagi ciężkiej :D

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Bzdura. Redukcja to proces, który przeprowadza się z głową i obcinając MINIMALNĄ KONIECZNĄ liczbę kalorii. Jeśli waga spada, to jest ok, jeśli się zatrzyma - obcina się kolejne 150-200 kcal lub dokłada aktywność.
Wyobraź sobie, że masz do zrzucenia opór dużo:
1. obcinasz dużo kalorii z diety
2. szybko tracisz wagę i nagle okazuje się, że Twój PPM spadł - nie masz ochoty na spacery, mniej gestykulujesz (naturalnie zmniejsza się aktywność spontaniczna, NEAT, która jest podstawą spalania kalorii)
3. waga staje
4. musisz obciąć kolejne kalorie i kończysz na głodówce. Masz dietę bez tłuszczu (bo tak najłatwiej), wypadają włosy i zatrzymuje się miesiączka. Tarczyca przestaje działać prawidłowo (obcinasz też węgle, a węgle i tłuszcze są konieczne do prawidłowego działania tarczycy). Siup - niedoczynność.

A można zdrowo redukować na wysokich kaloriach, co przy wadze koło 100kg jest naprawdę nietrudne. Skończyć redukcję około 1800 kcal i czuć się super

Dobrze wiedzieć Wychodzi na to, że koleżanka robiąca mi naukę o mojej diecie mówiła tylko o mnie. W takim razie przepraszam za odzywanie się bez dokładnej wiedzy i przekłamanie, bo nie chciałam Dobrze widzieć na przyszłość.

To jeszcze się upewnię co to swojej diety:
Ja: cis kobita
Waga: 64 kg
Wzrost: 169 cm
Aktywność: mała

Czy 1450 kalorii przy tym jest spoko opcją czy wtedy też za mało jeżeli ćwiczenia robię tak dość średnio a chodzi mi jedynie o redukcję? Tak było mi powiedziane, ze mam wcinać i wolę się upewnić skoro już wyszło, że tutaj byłam źle poinstruowana

Edytowane przez Eveen
Czas edycji: 2022-07-29 o 12:59
Eveen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując