Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zapuszczanie włosów cz. VIII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-08-12, 15:39   #2470
Eveen
Rozeznanie

Dot.: Zapuszczanie włosów cz. VIII

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Dla mnie wlasnie Twoje pytanie "Czemu nie suszycie wlosow? W zestawieniu "Podobno gdy sie nie suszy to cos tam cos tam"... To jest wlasnie tworzenie jakichs zasad i sugerowanie, ze trzeba suszyc, bo inaczej wyrzadza sie jakies zlo wlosom / skorze glowy. O ile zgadzam sie z tym, ze mokre wlosy sa podatne na zniszczenia i zasadne jest nie chodzenie spac w mokrych wlosach, tak to ze trzeba suszyc bo inaczej zniszczymy wlosy , tylko dlatego, ze sa mokre to juz sie z tym nie zgadzam.

Dlatego pisze o tym zeby dostosowywac pod potrzeby skory glowy/wlosow. A nie, ze ktos cos powiedzial i nagle jest to powielane i jest robiona zasada z tego, ze tak musi byc. Podobnie bylo z peelingami, ze to jest koniecznosc w skory glowy. Podobnie bylo z pielegnacja PEH i teraz jest z suszarkami. JA ani nie stosuje peelingow, ani nie susze wlosow ani nie dostowuje sie do pielegnacji PEH i nic sie nie dzieje.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

To ze wpolprace sa oznaczne to jest to wynik przepisow, ktore weszly w zycie kilka miesiecy temu. OD tego momentu jest obowiazek ich oznaczania. Dla mnie wlosing to jest jakas sekta.. Zrezygnowalam z tej grupy, bo mozna bylo przytaczac kosmetyki tylko konkretnych firm, ktore oczywiscie byly w sprzedazy w sklepie u Agnieszki, zadnych innych nie, bo posty byly usuwane. Podobnie bylo z krytyka HTC - posty tez byly usuwane i niejednokrotnie mozna bylo sie spotkac z krytyka tego w postach konkretnego watku. No i tez pamietam, ze kilka osob skarzylo sie, ze na wlosowym ryneczku nie mogly dodac do sprzedazy kosmetyku z HTC, bo juz w ktoryms momencie, co drugi post do sprzedazy/wymiany byl z ich kosmetykami. Wiec na skutek takich dzialan odchodzimy od obiektywizmu, a jestesmy wtloczeni w jakas wytworzona banke. MI sie to nie podoba. Moza byc na rynku i normalnie funkcjonowac jak np. Anwen. Tylko , ze Anwen nie musi uciekac sie do takich praktyk, bo tworzy dobre kosmetyki. U Agnieszki to widze, ze jest dorabianie bardziej ideologii, bo jej kosmetyki sa takie sobie. Wiec kazdy niech sam wyciagnie wnioski.

A poza tym ja jestem wlosomaniaczka z dobre 10 lat, pierwsze kroki we wlosomaniactwie, stawialam na Wizazu. I to co jest w grupie WLOSING, to jest to powielanie tresci z wlosowego forum, podforum dla zakreconych, ktore dla mnie bylo jedna z najbardziej merytorycznych grup na Wizazu.

Jeydnie co to rzeczywiscie Agnieszka zaczela ufostepniac jakies badania kosmetykow czy tam czegos i to moze byc ciekawe, ale czy w takim podstawowym wlosomaniactwie jest to potrzebne? Nie sadze. Kiedys tego nie bylo i dziewczyny tez ogarnialy wlosy.
Ogarniały, ale nie aż na tak dużą skalę moim zdaniem. Wydaje mi się, że można jej na pewno zawdzięczać rozpowszechnienie wiedzy.. Na ile ilościowo to się przełożyło to nie wiem.
Eveen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując