Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nieudane życie, co dalej?Doradzicie co robić ze sobą?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-08-15, 20:18   #52
CzarnaMaciejka
Raczkowanie

Dot.: Nieudane życie, co dalej?Doradzicie co robić ze sobą?

[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89302993]I chocby dlatego warto. Pomijam kwestię tego, że nauczysz się nowego języka, kultury, samodzielności na levelu master i w sumie mało rzeczy będzie ci się wydawało trudnymi do zrobienia.
Ale jest jeszcze jedna rzecz - presja do założenia rodziny do 30 nie występuje wszędzie. Tutaj, gdzie mieszkam, ludzie się wręcz w głowę pukają, jak mówię, że koleżanki w moim wieku już po ślubie i dzieciate (mam 28 lat). Tego się totalnie nie spodziewałam. Bardzo ciekawe doświadczenie, które nauczyło mnie myśleć inaczej niż to, że 30 to jakaś magiczna granica, a za nią to już tylko trumna.[/QUOTE]
rozumiem że nie mieszkasz w Polsce? Takie podejście zależy nie tylko od kraju jak i od kregu w ktorym sie obracamy, ja juz dawno po 30 i nigdy w rodzinie i kregu najlizszych znajomych nie słyszałam o mężu i dzieciach, ojciec to by mi prędzej taki pomysł z glowy wybił (mimo że małżeństwo rodziców jest ok)
CzarnaMaciejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując