2022-08-24, 14:28
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzie z nerwicą oraz depresją - grupa wsparcia cz. III.
Cytat:
Napisane przez Agaciok xD
Ja wczoraj byłam po raz pierwszy na psychodynamicznej i nawet nie wiem jak określić moje uczucia co do tego spotkania  Zażenowanie, zniesmaczenie, zmieszanie? Właściwie gadałam sama do siebie, czasami już nawet nie wiedziałam co mam powiedzieć, a babka się na mnie patrzy i nic nie mówi, tylko od czasu do czasu zadała jakieś pytanie  Nie wiem czy dać jeszcze temu szansę, może kilka pierwszych wizyt tak tylko wygląda, bo chce mnie "poznać"? Jeśli to ma tak wyglądać zawsze to przecież bez sensu, sama do siebie to mogę sobie pogadać w domu i to za darmo.
|
Też chodziłam na psychodynsmiczna i miałam mieszane odczucia,bo się często czułam jakbym do siebie.Terapeutka była wycofana,ale ona mi to wszystko wyjaśniła na początku.Z czasem weszłam na ścieżkę,że te jej hasła, myśli mnie naprowadzały na schematy, zachowania.Jednak nie było też tak, że milczała,ale wyjaśniała różne kwestie.Mnie terapia w tym nurcie otworzyła oczy na wiele kwestii.Tylko osobiście uważam,że to była długa droga dochodzenia do tego i nie jest to na pewno nurt, który będzie każdemu odpowiadał.Do tego czasem czułam się super po sesji,a czasem jakbym się cofnęła
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|