Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zagroda babuszki cz.2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-08-25, 11:43   #142
annorl1
Zakorzenienie

Dot.: Zagroda babuszki cz.2

Emmi, oby nic w studni...

Dzięki ❤ no i byłam na tych szmatach. Jedyne w mieście. I co? Wyszłam z 1 sukienką. ale fajna i krótka i taka jaką lubię. I płaszczyk na jesień. Piękny, czerwony, długi do kolan. No... Dopasowany idealnie. Nie mogę już za wiele schudnąć. Tyle żeby sweter się pod nim zmieścił 🤣🤣 swoją droga myślałam że rozmiar 42 noszę. a płaszczyk i sukienka sugerują że to już 40 😁 no to jest rozmiar idealny. 38 to już tak od biedy. Ale więcej ni chu chu nie chce.

Gorąco. Okropnie. Będę narzekać to może szybciej deszcz spadnie. No... Mówię Wam. Jest masakra jakaś. Człowiek wyjdzie i od razu sie poci. Nie ma południa a jest prawie 30 stopni w cieniu. Zaraz mam jechać z dziećmi na fizjoterapie. I aż się boję jak nam się auto w tym słonku przez ten czas nagrzeje . Może uda się stanąć blisko budki z lodami. To jak będziemy potem lody jeść. To będzie można auto wcześniej odpalić aby klima schlodzila nam to auto przed powrotem.

Jutro planowałam plac zabaw. ale mężowi coś auto świruje a ma jutro wyjazd z psem do weta. Wróci pewnie koło południa. Jsk się nie ochłodzić to nie ma mowy potem o żadnych wyjazdach na plac zabaw.

Obiadu nie robię. Mam kluski śląskie że śniadania 🤣 mam jakieś resztki schabu gotowanego, rosół jest. To zrobię taki schab w sosie. I będzie do klusek. Dzieci nie ruszą. Więc one zjedzą kluski z czym tam wymyślą. Pewnie z masłem i surówką 🤣 ja mam ochotę na placki ziemniaczane. Albo kotleciki z gotowanych ziemniaków. Mam trochę ziemniaków ugotowanych to może zrobię?

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Gothka, bardzo przykre o czym piszesz 😞 o podejściu ludzi. Ja uczę moje dzieci, bo wiem ze najciężej to mają dzieci otyłe w szkole. Że nie każdy jest gruby bo chce. Są ludzie chorzy. Którzy biorą leki i po nich tyją. Którzy chcieli by schudnąć. Ale nie potrafią. I nigdy nie wolno nikomu mówić ani tym bardziej się śmiać z kogoś że jest gruby. Bo nigdy nie znamy jego historii i nie wiemy dlaczego. A uwierzcie... Już w przedszkolu słyszałam jsk matka do dziecka mówiła "jak będziesz żarła tyle słodkiego to będziesz gruba jak... " I tu podała imię dziecka z przedszkola. Które nie jest szczupłe. Ale też nikt nie jest jego rodzicem i nie wie czemu jest takie właśnie. Ech... Ale właśnie... Słowa wynosi się z domu. Tak jak zachowania. I po dzieciach właśnie widać jak w domu się robi.

Gratuluję że udało Ci się tak dużo zejść z wagi ❤
annorl1 jest offline Zgłoś do moderatora