Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - problem z sąsiadem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-08-26, 21:49   #1
nocbezgwiazd
Raczkowanie

problem z sąsiadem

Hej,

Wracam po dłuższej przerwie po poradę. Przeszukałam internet, ale nie bardzo się znam i spełzły na niczym moje poszukiwania.
Mam problem z sąsiadem, podstarzały alkoholik. Wiecznie siedzi na balkonie, albo nauczył się już godzin kiedy wychodzę na spacer z psami. Za każdym razem, całe moje wyjście krzyczy z tego balkony, komentuje ubiór, zaczepia, gwiżdże. Jeśli akurat nie jest na balkonie to puka z okna, kiwa, wydaje okropne dźwięki. Niestety akurat jedyna moja droga do pracy i z to przejście obok jego domu, nie mam innego wyjścia od siebie z uliczki.
Sytuacja ta jest nagminna, dzień w dzień od jakiegoś roku - tak szczerze uległam namowom rodziny żeby nie awanutrowac się bo rpzecież nic nie robi bo bezpośrednio nie podhcodzi i nikt mnie nie wysłucha.
Tylko oprócz zmęczenia to zaczynam mieć obawy żeby przechodzić wcześnie rano, albo wieczorem obok jego domu. Kiedy nikogo nie ma na ulicy.
Czy mozna zgłosić taką sytację? Może się opamięta trochę. Mam wrażenie, że policja powie to samo i zlekceważy - a ja już serdecznie mam dość, zero swobody żeby wyjść. Czy ktoś zna się? Może doradzić? Czy też uważacie, że nic to nie da?
Wiecie, mam tak ajkoś że nawet jak teraz to pisze wydaje się błahe, ale nawet nie da się opisać tego zmęczenia atkim zaczepianiem.
nocbezgwiazd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując