Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy jestem przewrażliwiona ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-08-28, 22:10   #1
joa67
Przyczajenie

Unhappy

Czy jestem przewrażliwiona ?

Cześć,
Być może dość nietypowy post ale piszę jako teściowa. Kilka tygodni temu syn z żoną i prawie roczną córeczką chcieli wybrać się na wesele znajomych wiec zaoferowałem się, ze pojadę z nimi dzień wcześniej i przypilnuje wnuczki w pokoju. Pojechaliśmy ale w nocy przed weselem okazało się, ze wnuczka ma temperaturę ~39 stopni. Syn z żoną pojechali na SOR i wrócili z zaleceniami, żeby podawać leki na gorączkę i jako, że nie ma innych objawów to obserwować. Na początku udało się zbić trochę ale od rana przed weselem temperatura utrzymywała się prawie 39 stopni pomimo podania jednego z leków. Nalegałam wiec, żeby wrócić do naszego miasta (500km) i mieć szpital pod ręką ale oni nie chcieli wracać bo przecież miejscowy szpital był 30 min dalej gdyby coś i żeby spróbować drugi z leków (jedno z nich nie piło i mogło prowadzić). W końcu końców postawiłam się i obydwoje wyszli z wesela (wcześniej w międzyczasie przychodzili sprawdzać temperaturę) i wróciliśmy po nocy do naszego miasta. Po drodze temperatura spadła do akceptowalnej wartości, widocznie drugi z leków zadzialal.

I ogolnie myślałam że temat zamknięty ale dziś od męża (teścia) dowiedziałam się, że syn z synową uważają mnie za zbyt panikującą i narzucającą swoją wolę i nie zamierzają mnie już nawet prosić o pomoc przy małej. Jednym z argumentów było, że powrót po północy bez wcześniejszego snu był nawet większym niebezpieczeństwem niż pozostanie i obserwowanie sytuacji.

Szczerze powiem, że mnie to trochę zabolało i wydaje mi się, że postąpiłam odpowiednio. Pomóżcie, co wy byście zrobiły ?
joa67 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując