Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy znacie jakieś kobiety, które naprawdę nie wyglądają na swój wiek?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-08-30, 08:11   #5
red-witch
Raczkowanie

GG do red-witch
Dot.: Czy znacie jakieś kobiety, które naprawdę nie wyglądają na swój wiek?

Nie znam i zawsze mniej więcej jestem w stanie ocenić wiek kobiety. Mam koleżanki, które w mediach społecznościowych wyglądają na 30 lat, a moją po 40, super zadbane kobiety, wysportowane.. ale wystarczy na nie spojrzeć w mniej korzystnym świetle i wszystko widać jak na dłoni. Nawet najbardziej wyprasowana, wypełniona twarz zdradza swój wiek, a jak ma się jakieś wątpliwości wystarczy jeszcze ocenie poddać szyję i dłonie. Starzenie się to nie tylko zmarszczki, to też zmieniające się rysy twarzy, ubytki tkanki tłuszczowej, wyostrzanie rysów. A co do "dobrych genów", ile ja się o nich nasłuchałam, że ktoś wygląda młodo, bo ma świetne geny - ja patrzę na taką osobę i zazwyczaj się zastanawiam o czym ona mówi Ludzie uwielbiają sobie wmawiać, że wyglądają lepiej niż wskazywałaby na to rzeczywistość. Technologia tylko nam w tym pomoga, zróbcie sobie przednią kamerą ajfona selfie, a potem tylną - można się wystraszyć różnicy. Mimo, że dbam o siebie, lubię medycynę estetyczną z umiarem, zaraz robię blefaroplastykę i pewnie wiele kombinowania z twarzą przede mną, mimo, że miałam Mamę, która była dumna, że niby nie wygląda na tyle na ile ma i każdy jej to powtarzał - to ja nie uważam bym dla bystrego oka była młodsza niż jestem. Dobrze wyglądająca na swój wiek? Pewnie tak, młodsza? W takie cuda nie wierzę.
red-witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując