Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-11-02, 13:41   #1
Zielonooka Dorka
Raczkowanie

Arrow

zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!

Witam! Już od dłuższego czasu mam problemy z tzw. zaburzeniami hormonalnymi-nieregularne okresy itp. Ostnio jeden ginekologów zwrócił mi uwagę na to ze to może być własnie zespół policystycznych jajników. Chodziłam do róznych ginekologów i większośc mi mowiła ze po ciąży wszystko może się wyregulować. A ten ostni ginekolog po raz pierwszy zrobił mi USG dopochwowe i stwierdził ze to może byc zesp. poli.janików.Podkreślił ze może, bo sam nie jest pewien. Zalecił mi zrobienie hormonów. Wczesniej juz dwa razy robiłam hormony i byly niby w normie. Tym razem mam zrobic tez testosteron(kiedys juz mialam robiony i wyszedł w sumie w normie, wiec nie wiem co jest problemem). Słyszlam ze w takich badaniach trzeba zrobic nie całkowity testosteron, tylko aktywna jego forme-tego mi nie powiedział lekarz.Przeczytałam o tym w internecie... Czy w laboratorium beda wiedzieli jak im powiem, ze ma byc aktywna forma? I jeszcze jedbo pytanie: Czym własciwie jest ten zespól i do czego może prowadzić nieleczony. Dziękuję i pozdrawiam.
Zielonooka Dorka jest offline Zgłoś do moderatora