Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prawdziwe wyznanie czy shit test? Nietypowa relacja
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-09-09, 14:23   #164
chwast
Zakorzenienie

Prawdziwe wyznanie czy shit test? Nietypowa relacja

Ty cały czas nie bardzo chcesz w to uwierzyć. Czemu tak bardzo chciał z Tobą spędzać czas i relacjonował co się dzieje? Bo chciał.

Musisz zdać sobie sprawę, że naprawdę MNÓSTWO facetów chce takich relacji - ze zachowują się jak w związku, ze oglądają z Tobą filmy, gotują, przytulają, całują w czoło, mówią jaka jesteś fajna i jakie to inne be - ale nadal NIE CHCĄ związku.

Serio, jego zachowanie nie jest czymś do rozszyfrowania. Mężczyźni tak robią. Kobiety pewnie tez, ale zakładam, ze interesujesz sje mężczyznami wiec o nich mówię.

Nie czepiaj się takich wytłumaczeń, oh to po co wysłał mi buziaczka rano, skoro nie chce być ze mną w związku (przykład) bo to nie ma sensu, miał na to ochotę i tyle, miało to zaspokoić JEGO potrzebe, zaspokoiło.

Rzeczywiście to co piszesz - nadmierne przywiązywanie się do de facto obcych ludzi jest niepokojące, może nawet niedojrzałe. Mialam ten problem kiedy miałam ubogie doświadczenie z facetami - każdego traktowałam jak potencjalnego partnera, był taki cudowny, o matko. No ale później kończysz to, zaczynasz następne i tak jeszcze kilka raZy, zanim zrozumiesz, jak czasem wyglądają takie relacje. Nie tak, jak w Twojej głowie, są dalekie od ideału i nie będą zawsze spełniać i zaspokajać naszych potrzeb. Wtedy trzeba powiedzieć, ej hola hola, co ja tu robię? I obrać inny kierunek.

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Calla_ Pokaż wiadomość
Podpisuję się pod tym. Ja spotkałam się z takim podejściem u niektórych mężczyzn, że są w stanie się zachowywać nawet całkowicie tak jakby byli w związku z daną osobą, ale nigdy nie chcą ustalać żadnego status relacji, nie chcą rozmawiać o swoich uczuciach w tej relacji itd. Kiedyś jeden mi nawet powiedział, że on tak robi by mieć swobodną opcję wyjścia z relacji, bo przecież "nigdy niczego nikomu nie obiecywał" i "właściwie to przecież obca laska dla niego".

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No to jest klasyk, ale autorka chyba nie jest zaznajomionaZ takim zachowaniem, dlatego nie za bardzo umie to zrozumieć.

Poza tym nie rozumiem po co wchodzisz w takie relacje skoro sama piszesz, ze przywiazujesz się szybko itp. Nie znasz siebie, ze nie wiesz jak to się skończy, ze takie relacje nie są w tym momencie dla Ciebie? Bo zdecydowanie nie sa.

Szczerze Ci radze jak przyjaciółce - utnij z tym facetem kontakt, bo niepotrzebnie tracisz czas. Nie umawiaj sie z nikim, poczytaj trochę o relacjach, porozmawiaj z terapeuta, skup się na sobie i swoich potrzebach - spełniaj je, nie poprzez innych (jak ten facet z wątku) i nie dla innych. Gołym okiem widać, ze nie kochasz siebie. Nikt kto siebie kocha, nie trzyma sie takich relacji.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2022-09-09 o 14:27
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując