Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Najpiękniejsze brwi dla blondynki, czyli dopasowanie brwi do blond włosów
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-09, 00:51   #1
goldange
BAN stały

Najpiękniejsze brwi dla blondynki, czyli dopasowanie brwi do blond włosów

Witam drogie Wizażanki i Moderatorów
Mam pytanie a zarazem ogromną prośbę odnośni dopasowania brwi do koloru włosów, czyli jak to robią fachowcy gwiazdom
Otóż mam naturalny kolor brwi - jasny a ciemny a nawet bardzo ciemny blond kolor brwi (zależy od oświetlenia) a naturalny kolor włosów to średnio-jasny blond, rzęsy mam jasne, ale rzęsy przyciemniam maskarą brązową.
Moje pytanie jest takie, bardzo chciałabym jaśniejsze brwi. Wiem, że było już kilka wątków na temat jaśniejszych brwi, ale ten problem nie został jeszcze rozwiązany, dlatego proszę, aby wątek jednak istniał.

Niby prosta sprawa, było już o farbowaniu brwi farbą w wybranym kolorze blond, ale nie można farbować brwi farbą do włosów, bo można stracić wzrok !!!!
- Przecieranie brwi wodą utlenioną 3% nie daje efektu, bo odbarwia brwi na kolor bezpłciowego mysiego blondu i brwi są bez wyrazu.

A ja chciałabym osiągnąć brwi jaśniejsze i podkreślone beżowym kolorkiem

Poza tym, przetrzymanie dłużej wody utlenionej powoduje poparzenie naskórka, więc odpada.
Przecieranie brwi sokiem z cytryny, bardzo podrażnia skórę a brwi są minimalnie jaśniejsze.
Szampony rumiankowe praktycznie nie przyniosą efektu.

I tu moje pytanie, w jaki sposób można osiągnąć jaśniejszy kolor brwi a zarazem dobrze zarysowanych (tu brwi jasne powinny być troszkę grubsze) brwi koloru beżowego.
Chciałabym osiągnąć beżowy kolor brwi i myślę, że niejedna z Was również
Podpatrując takie gwiazdy jak Beyonce, Jenifer Lopez a także kiedyś znaną francuską aktorkę Michele Mercier z ról o pięknej markizie Angelice.

Czy istenieje henna w kolorze beżowym ? A może na ciemniejsze brwi położyć makijaż pernamentny brwi kolor beż ?
Bo podkład, cień, kredka daje u mnie mały efekt beżowych brwi.

Oto fotki z przykładem beżowych brwi
1. Zdjęcie - Michele Mercier z filmu Angelika i Sułtan
2. Zdjęcie - też Michele Mercier z filmu Angelika i król
3. Zdjęcie - też Michele Mercier z filmu Markiza Angelika (tutaj ma bardziej brązowo-ciepły odcień brwi, dopiero w dniu ślubu zobaczyła swojego męża, nie wiedziała jeszcze, że tylko jego będzie kochać
4. Beyonce
5. Beyonce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5-26.jpg (29,7 KB, 644 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (22,1 KB, 621 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 50.jpg (35,0 KB, 574 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7d61f61d42.jpg (60,3 KB, 695 załadowań)

Edytowane przez goldange
Czas edycji: 2008-09-09 o 01:22 Powód: Błąd
goldange jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując