Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy styczniowe 2023
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-09-17, 10:46   #269
Babyiscoming
Przyczajenie

Dot.: Mamy styczniowe 2023

Dziewczyny, też aktualnie robię rozeznanie wyprawkowe i tez mnóstwo pytań i wątpliwości rodzi się w mojej głowie [emoji85] Jeśli chodzi o wanienke to niestety nie mogę sobie pozwolić na opcje na stelażu (a szkoda, bo wyglądają naprawdę fajnie i funkcjonalnie). Mam małe mieszkanie, mała łazienkę i mikro pokój dla młodego, wiec wybiorę raczej cos skladanego typu twistshake, aby zaoszczędzić trochę miejsca.
Natomiast zaczęłam czytać o laktatorach i tutaj mam dylemat. Na pewno chciałabym, aby byl elektryczny. Nie wiem natomiast czy kupić na jedną czy na dwie piersi, bo tutaj zdania są podzielone. Nie planuje KPI, ale chciałabym młodego zostawić czasem z mężem i dziadkami i teraz:
1. Z jednej strony ponoć na jedną pierś wystarczy w przypadku okazjonalnego odciągania, a podwójny kupuje się raczej przy KPI
2. Z drugiej strony podwojny jest szybszy, przez co pomaga zaoszczędzić troche czasu, a dodatkowa ilość mleka można zamrozić. Dodatkowo łatwiej pomaga pobudzić laktacje, bo od razu działamy na obie piersi.
Ja mam jedną koleżankę, która bardzo sobie chwali laktator podwojny z chicco naturally me. Z tym ze ona w związku z pracą zawodowa częściej musiała zostawiać dziecko pod opieką innych osób.

Jakie jest Wasze doświadczenie w tej kwestii?

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
Babyiscoming jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując