2022-09-19, 18:29
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Gdzie kupić węgiel?
Cytat:
Napisane przez Lasagna_ze_szpinakiem
Niestety kupić węgiel we wrześniu na stronie PGG czy Tauron to jak wygrać w totka [emoji6] Bezpośrednio na kopalni nie można kupić ekogroszku (jakis czas temu można było kupić zwykły węgiel ale auto często musialo stać tydzień pod kopalnia).Pytanie czy chcesz klasyczny węgiel czy ekogroszek? Ten pierwszy jeszcze czasem udaje się ludziom kupić (zajrzyj na grupy na fb), ten drugi to jedynie w skupach (na Górnym Śląsku ok 3600/3700 za tonę). My kupujemy opal od kwietnia/maja i mamy ledwo połowę tego co potrzebujemy na cały sezon (na PGG udało nam się kupić tylko raz 2 tony). Tak wiec naprawdę życzę powodzenia (niech mama już kupuje jakaś kozę/piecyk kaflowy jeśli ma taką możliwość i do tego drewno, póki jest).
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
|
Dzięki. Jakies konkretne grupy ja fb polecasz w tym celu? Mama od czerwca próbuje się dodzwonić do pgg, ja stronę zaczęłam sprawdzać dopiero jakieś miesiąc temu, jak mi mama o tym powiedziała (wcześniej nawet nie byłam swiadoma ze jest aż tak źle). Mama zawsze kupowała klasyczny węgiel, nie ekogroszek.
|
|
|