Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sukienka wesele 2022
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-10-02, 00:23   #26
magnoliamagnolia
Przyczajenie

Dot.: Sukienka wesele 2022

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Ja nie widzę powodu żeby zakładać, że ktoś o niskim wzroście nie może fajnie wyglądać w maxi. Znam taką osobę, przy tym nosi wysokie obcasy i wygląda w sukienkach maxi bardzo fajnie. To też kwestia proporcji, figury, stylu. Jeżeli Ci się podobają maxi to nie widzę problemu żebyś sobie takie zamówiła lub kupiła stacjonarnie z możliwością zwrotu, pomierzyła w domu i zadecydowała. Doradzam takie rozwiązanie jak się nie jest pewnym fasonu albo bierze kilka opcji żeby zdecydować się na najlepsze.

Fajnie, że spodobało Ci się coś z moich propozycji, zresztą sama niedługo mam imprezę i będę szukać jakiejś fajnej kreacji z kategorii eleganckich Z tym, że ja muszę mieć krótką sukienkę, bo po prostu w takich najlepiej wyglądam Chyba że uda mi się schudnąć i wydrę z szafy moją nieśmiertelną sukienkę w kształcie litery A Polecam kupienie jednej porządnej sukienki, bo ja za tę moją dałam jakieś (w tamtych czasach) szalone pieniądze a obskoczyłam w niej mnóstwo imprez.
Tak, wiem, wspominałaś już wcześniej o tym, że znasz osobę, która jest niska tak jak ja na przykład i nosi sukienki maxi i wygląda świetnie. Można? Można! Wiem że do tego trzeba mieć predyspozycje, odpowiednią sylwetkę i figurę. Ja gdybym była wysoka to mogłabym być modelką, mimo ,że wzrost mnie dyskwalifikuje jednak modelka nie chciałabym być bo uważam, że wiele modele to wieszaki, choć nie wszystkie bo od dawna też dużo kobiet plus size zostaje modelkami i są to też również kobiety o różnych odcieniach skóry więc, no ale do brzegu. Z tą długością maxi to się zastanowię, bo z mojej odpowiedzi do tego wątku, która udzieliłam ok 23 września wynika (bo tak też pisałam), że chcę kupić dwie sukienki z Zalando tylko jedną maxi, a drugą midi, ale teraz tak myślę, wiem ile mi to wyjdzie finansowo i się z jednej strony wacham, a z drugiej bo mam przeczucie, że ta midi będzie lepsza, będzie lepiej wyglądać z tego względu ze z moim 150 cm w sukience midi będę wyglądać jakbym miała maxi bo jestem niska i myślę, że tej maxi też nie należy kupować tylko długość midi o czym wyżej wspominam, ale jeszcze się zastanowię [emoji4]. Sukienkę na wesele i tak planuje kupić pod koniec tego msc bo pod koniec miesiąca tak jestem wynagradzana, jeszcze mam chwilkę na zastanowienie. Planowałam kupić dwie po prostu, żeby wiedząc, że chce mieć na wesele midi, maxi bym tylko przymierzyła celem porównania i bym widziała dokąd ona "sięga" bo może zakrywa buty itd. Także zastanowię się jeszcze czy kupić dwie wiedząc w której pójdę najprawdopodobniej chociaż to zależy od tej jakby ta maxi na mnie wyglądała, leżała itd. Bo może jednak maxi byłaby też całkiem niezła. Zobaczę. Możliwe, że kupię dwie, dwie przymierze i zastanowię się którą ubrać. Drugą i tak bym za free zwróciła.
Kupiłam na imprezę firmową czarną bo o taki kolor mi chodziło z tych które pokazałaś. Wpisuje się z telefonu i tu jest trudno o to, ale jeśli do jutra na przykład nie usuną mi wątku, o co prosiłam wcześniej, to wrzucę link do sukienki czy foto sukienki, którą pokazałaś, a którą kupiłam [emoji1] ta czarna z rękawami a'la Hiszpanka [emoji5]. Koleżance z którą byłam w pokoju hotelowym bardzo się spodobała, więc mniemam, że w jej guście była. No i na początku chciałam ją skrócić bo przy moim 150 cm ta czarna sięga mi do kostek, ale nie było na to czasu bo faktycznie kupiłam ją na ostatnią chwilę, ale chyba nie wyglądała tak tragiczne. Piękna jest [emoji7] i też po imprezie gdybym jej nie skracała (czego finalnie nie zrobiłam!) planowałam odesłać, ale stwierdziłam z że jeszcze się przyda. Pewnie bardziej na pogrzeby bo gdzie indziej ją założę skoro taka poważna, elegancka i czarna, ale na pewno się przyda. No bo gdybym ją skróciła to już bankowo nie mogłabym jej zwróci gdyż to byłoby ingerencja w towar który kupiłam zwrot nie byłby uwzględniony.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
magnoliamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora