Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zazdrosna koleżanka...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-10-27, 18:33   #1
LuckyGirl111
BAN stały

Zazdrosna koleżanka...

Cześć dziewczyny, potrzebuję Waszej pomocy i chłodnej kalkulacji mojej sprawy. Chodzi o dziewczynę brata mojego chłopaka. Znam ją od prawie 3 lat, (ja mam 22 lata, a ona 34) czyli tyle ile jest z moim powiedzmy szwagrem,bardzo się lubimy i pomagamy sobie nawzajem kiedy trzeba, ale zauważyłam, że właściwie odkąd się znamy ona ukradkiem patrzy na mnie z zazdrością, porównuje się ze mną, a nawet próbuje się do mnie upodobnić.. Nie będę ukrywać jestem bardzo atrakcyjną kobietą, czarne długie włosy, ciemne brązowe oczy, pełne usta, wysoka, faceci się mocno mną interesują, ale jej zachowanie mnie zastanawia. Ona chyba zazdrości mi urody, mojego wyglądu i "tego czegoś". Ona mocno wyglądem się ode mnie różni, ma krótkie włosy, w rudawym odcieniu, szare oczy, raczej ostre rysy twarzy, nie jest brzydka to na pewno nie, może trochę zaniedbana, a z rozmowy kiedyś wynikło, że ona zawsze chciała być latynoskiej urody, czyli właśnie tego typu urody co ja jestem..Dodam, że ona jest ogólnie zakompleksioną osobą.. Przytoczę Wam kilka sytuacji, a Wy proszę napiszcie co sądzicie i czy też spotkałyście się z czymś takim. Dziękuję z góry za pomoc.

1. Zawsze jak się spotykamy, ona w pierwszej chwili na mój widok ma taką dziwną minę.. Właśnie taki wyraz twarzy jak u osoby, która jest o coś zazdrosna.. Lustruje mnie spojrzeniem, przygląda się mojemu ubiorowi, fryzurze, makijażowi ogólnie mnie, a potem zerka na siebie z taką jakby smutną/złą (?) miną.. Chyba wiecie o co mi chodzi, ale po chwili się reflektuje, chociaż nie da się nie zauważyć, że przez jej twarz przechodzi cień zazdrości.

2. Na przykład jak mamy jakieś rodzinne spotkania, święta, urodziny itp. to zawsze wiadomo, że się jak to się mówi 'odstawię' ona też patrzy na mnie z tą zazdrosną miną, zerka na mnie ukradkiem, wygląda jakby się ze mną porównywała

3. Ogląda wszystkie moje relacje, czasem ledwo wstawię jakieś zdjęcie na stories na FB czy insta, a ona jest w czołówce wyświetleń..

4. Próbuję mnie kopiować np. stara się upodobnić do mnie ubiorem czy nawet uwaga.. pozą na zdjęciu. Gdy dodam jakieś zdjęcie ona po jakimś czasie dodaje zdjęcie dziwnym trafem podobne do mojego zdjęcia, w sensie poza, ułożenie włosów itp..

5. Nawet takie codzienne zachowania typu, jeśi ja założę nogę na nogę to ona też, jeśli ja rozpuszczę włosy to ona po chwili też..

6. Jakiś czas temu, w dzień urodzin mojego szwagra mieliśmy robić wspólnego grilla, ubrałam się w czarną skórzaną ramoneskę, czarne skórzane spodnie i czarne buty na koturnie, i akurat przed tym grillem musiałam na chwilę do niej zajść, bo coś chciała. Jak weszłam zlustrowała mnie wzrokiem znów z tą dziwną miną, ubrana była w szarą bluzę i dżinsy, a potem jak już przyszła na grilla to była już przebrana i jakimś DZIWNYM trafem ubrana bardzo podobnie do mnie i nawet zrobiła sobie podobny makijaż jak ja wtedy miałam

7. Ogólnie mam wysporotwane ciało, płaski brzuch, zgrabny tyłek, i ona zawsze właśnie najczęściej patrzy na moją figurę, a potem zaczyna narzekać na swoją, albo mówi, że też chciałaby mieć czarne włosy, ale nie wie czy będą jej pasować itp. to jest w sumie przykre. Nie chcę by ktoś czuł się przy mnie gorszy, bardzo ją lubię i nie chcę, żeby jej zazdrość i niska samoocena kiedyś popsuła naszą relację.. Co o tym sądzicie?
LuckyGirl111 jest offline Zgłoś do moderatora