Zakorzenienie
|
Dot.: Miłość jest ślepa (Love is blind) reality show Netflixa
Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley
Jedynie czego się bałam, to tego, że rodzina Alexy (nie da się nie zauważyć, że mocno ą ę posh) będzie miała Brannona za nic i będą się wtrącać. Na szczęście to chyba nie nastąpiło. Mam nadzieję, że ich związek będzie się rozwijał w dobrym kierunku i Brannon wywalczy sobie nieco więcej miejsca na swoje rzeczy lub zmienią lokum na większe.
Nancy się po prostu zauroczyła. Mocno. Uważam, że była szczera w tym, iż widziała w swoim narzeczonym idealnego faceta. Oczywiście początkowo. On nie wybrał jej - dosłownie i w przenośni. Natomiast chciała dać temu szasnę, myślała, że w końcu "kliknie". Człowiek nie jest zero jedynkowy, że dojrzałość od A do Z i tylko jedynie słuszne decyzje. Można być rozsądnym, inteligentnym itd. a zakochać się na zabój i mieć nadzieję wbrew rozsądkowi. Na szczęście, gdy ją już odrzucił, to potrafiła powiedzieć "stop, kończymy". Świetna dziewczyna. I jaka śliczna.
Cole i Zanab - heh, oboje mają za uszami. Cole to niedojrzały chłopiec, za to Zanab rzeczywiście chyba ma jakieś problemy emocjonalne i mocno je na Cole'a projektowała. Na Reddicie widziałam, że sporo o tym pisali.
|
Z rodziną miałam podobne obawy, zdecydowanie, ale co do miejsca w szafie, to mnie się wydaje, że kilka rzeczy w tym programie jest tak nakręcanych na siłę na jakąś dramę.
Niby co do Nancy masz rację, ale dziwi mnie, że przy reunion mówiła, że docenia, że przynajmniej pewne rzeczy mówił jej w twarz, a nie pokazali - przynajmniej na netflixie - żeby przedstawiła przy tym jakąkolwiek krytykę. I miałam nadzieję, że mimo wszystko nie powie "I do" po tym, jak jej powiedział, że ona go nie pociąga fizycznie.
[1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89407073]Na reunion Alexa i Brennon wypadli bardzo słabo. Wszędzie usiłowali nakręcić dramę, a Brennon zachowywał się jak typowy simp - o ile wcześniej go lubiłam, o tyle teraz mam go za pantofla bez osobowości, który przyjmie wszystkie poglądy żony, byle tylko jej się przypodobać.
Zgadzam się, że Zainab nie powinna zostać dopuszczona do programu, podobnie jak Matt. Oboje otrzymują teraz spory backlash w SM i tak jak na ogół jestem temu przeciwna, tak tutaj... no należy się jak nic. Netflix powinien beknąć za to, naprawdę.[/QUOTE]
Nie spodobali mi się na reunion, ale przez cały program ich lubiłam, także jeden zmontowany odcinek nie jest w stanie sprawić, że będę ich krytykować od A do Z. Nie uważam, że mają rację, że tak napadli na Cole'a, ale rozumiem tę perspektywę Alexy - ona słyszała to, co mówi jej Zanab, a od Cole'a też usłyszała bodajże, że jego narzeczona nie jest w jego typie, wszyscy słyszeli, że zagadywał do Colleen, dlatego mogą mieć zupełnie inny ogląd sytuacji.
My jako widzowie widzieliśmy rozmowy między Zanab i Colem i dla mnie od początku, nawet kiedy wszyscy krytykowali na reddicie głównie jego, to ona nie przypadła mi do gustu. Praktycznie cały czas go krytykowała, nie chciała pływać, grać w żadne gry i sama mówiła rzeczy w nadziei, że jej zaprzeczy (np. że zupełnie inaczej wygląda bez makijażu), a kiedy tego nie robił, upierała się, że burzy jej samoocenę. Do tego jej cała osobowość opierała się na wyglądzie. Znam taki typ i jak dla mnie od takich z daleka zarówno pod kątem przyjaźni, jak i relacji. Cole z inną uczestniczką - np. z Colleen - byłby w stanie w moim odczuciu się dogadać, stworzyć taką relację jak Amber z Barnetem w pierwszym sezonie (dla niektórych z boku to będzie dziecinne, ale ważne żeby dwójka osób się porozumiała).
Matt - nie wiem, czemu Colleen powiedziała tak. Trudno w związku z tym w jakikolwiek sposób komentować ich relację, ale on ewidentnie ma problem z agresją.
Niemniej nawet Zanab i Matt nie przebijają dla mnie niektórych uczestników innych reality show, ani nawet tego Carltona (?) zz pierwszego sezonu.
Cytat:
Napisane przez Sheena_
Jeszcze nie skonczylam oglądać ale nie rozumiem uwielbienia dla Alexy,nie podoba mi się jej filozofia niezakladania po raz drugi tego samego outfitu, kto tak robi. I jak to nie ma żadnych rachunkow oprócz za shopping, jakas bananowa mi się wydaje.
Raven mega zapunktowała tym jak pokazała Bartise'owi gdzie jego miejsce, koles byl absolutnie tragiczny a ona go pieknie ustawiła.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Ona jako outfit rozumiała zestawienie dodatków i np. sukienki. Poza tym traktowałabym to mocno z przymrużeniem oka. Uwielbienie też to dla mnie za duże słowo, po prostu podobało mi się, że uwzględnili w programie uczestniczkę plus size, której partner nie wypomina wagi, i cała historia nie jest o tym, że jest "gruba". Do tego pewność siebie, wysoka samoocena - dla mnie tacy ludzie są po prostu dużo bardziej atrakcyjni.
Dlatego też polubiłam Raven, widać, że po prostu zna swoją wartość - dla mnie nawet przez to wypada atrakcyjniej niż Nancy czy Zanab, nie chodzi tutaj o sam wygląd.
Gdzieś mi mignęło, że nie będzie drugiej edycji, ale teraz w Internecie widzę, że ma być - także wprowadziłam chyba w błąd .
|