2022-11-19, 16:31
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 67.
Cytat:
Napisane przez staska_stasia
Właśnie do mnie ma wpłynąć wynagrodzenie w walucie obcej. Fiskalnie wiem co i jak, jak to przeliczyć.
Kwestia opłacalności. Pieniądze w walucie obcej (dolar) wpłyną na konto (walutowe lub revoluta), a ja chcę je wypłacić od razu na firmowe w przeliczeniu na złotówki. Zastanawiam się czy to dobry pomysł, czy nie prosić od razu o przelew na konto złotówkowe 
|
Rozumiem, to rzeczywiście najlepszą opcją mogłoby być konto walutowe. Teraz jeszcze sobie pomyślałam że ktoś mógłby Ci wpłacić pieniądze na PayPal jeśli masz u nich konto, tam zawsze dostaje się wpłatę w takiej walucie w jakiej była wysłana. Tylko jest chyba jakaś prowizja dla wpłacającego.
Cytat:
Napisane przez Paprotka_
Czy jest jakaś możliwość na upieczenie polędwiczki w wersji "do chleba" bez marynowania kilka godzin? Zmienił się plan obiadowy ale mięso było w trakcie rozmrażania, wymyśliłam więc że wrzucę do piekarnika i będzie do chleba. Teraz się rozmroziło, patrzę w przepisy a tam wszędzie zalecenia marynowania przez kilka godzin a najlepiej całą noc. A po rozmrożeniu na blacie, cała noc w lodówce to raczej słaby pomysł. Jestem w kropce, szkoda wyrzucić a na inny posiłek nie zjemy.
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
|
Ja bym ją po prostu natarła solą i przyprawami z mikro ilością oleju (żeby była dość sucha marynata).
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|