Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy sierpniowe 2021 - część III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-12-11, 10:31   #249
uno_deluxe
Rozeznanie

Dot.: Mamy sierpniowe 2021 - część III

Cytat:
Napisane przez Shiz Pokaż wiadomość
Wiesz co? Każde dziecko jest inne, ale u mnie sytuacja była podobna z pierworodnym. Myślałam, że urodzę drugiego, a nie pozbędę się z łóżka pierwszego, że nigdy nie zacznie sam spać. Ale koło 18-20miesiąca mamoza odpuściła, mąż przejął po woli usypianie i zaczęła się tatoza. Chwilę po 2gim roku zaczął przesypiać noce, ale odpuścił drzemki w ciągu dnia, jeżeli byliśmy w domu i dzień nie był męczący.
Jak był zmęczony, to szedł na drzemkę. Najpierw usypiałam noworodka (starszak oglądał film o kotkach na telefonie- dosłownie kilka minut, bo mały szybko usypiał) i szliśmy usypiać starszego. Jak już usnął, zdążyłam wstawić wodę na herbatę, usiąść na kanapę i budził się noworodzio. No obłęd.
Ale jakoś daliśmy radę, czasem z małymi załamaniami psychicznymi. Teraz to będzie hardcore z dwójką starszaków i noworodkiem. Na szczęście mamy przedszkole i żłobek (mały 3 dni był na adaptacji na razie).

Wysłane z mojego SM-F721B przy użyciu Tapatalka

U Nas żłobków nie ma… placówki przyjmuja dzieci przynajmniej 2,5 roczne i to i tak rzadko się zdarza. No i maż ma taka prace, że nie ma go kilka dni, potem jest, potem znowu nie ma i tak w kółko, więc przeważnie będę sama z maluchami..

Sent from my iPhone using Tapatalk
uno_deluxe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując