2022-12-21, 17:37
|
|
Erudycja
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2021 - część III
Cytat:
Napisane przez Shiz
Wart tego, że Twoje dziecko wie, że nie ma sensu płakać, bo i tak nikt nie przyjdzie? To cholernie smutne. Takie małe dzieci mają 149448 powodów do pobudki. Zęby, brzuszek, katar, mojemu się rączki lekko odmroziły i go swędziały. Wolę wiedzieć czy mu dobrze, czy nie. Bo jak nic mu nie przeszkadza, to śpi sobie słodko całą noc z nami i wszyscy jesteśmy wyspani.Spójrz również na częstotliwość występowania skutków ubocznych. Są naprawdę rzadkie. My szczepiliśmy 2m po terminie i mały nie miał żadnych problemów. Starszak gorączkował przez 3 dni, 8 dni po szczepionce.
A mój nie lubi mandarynek. Za to ogórki zielone w plasterkach pochłania. Chrupie marchewkę, ale wypluwa później, bo nie może dobrze rozgryźć [emoji14]
Wysłane z mojego SM-F721B przy użyciu Tapatalka
|
Cytat:
Napisane przez dora_019
Zgadzam się, trzeba nie mieć serca żeby stosować trening snu u dziecka. To nie zwierzę żeby je "tresować".
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Uważacie że trening oznacza że rodzic już nigdy nie reaguje na płacz dziecka? Trening to tylko tyle czasu ile dziecko potrzebuje żeby nauczyć się zasypiać samo, bez pomocy. Czasami to jedna noc a czasami 5, a nie całe życie 🤦 Świadczy to tylko tyle, że wypowiadacie się (jeszcze w ten sposób) na ten temat, nie mając o nim zielonego pojęcia.
Ale mnie to nie dziwi bo tak jest z 99% matek w Polsce, jest znacząca różnica między wsadzeniem dziecka do łóżka i zostawieniem go tam ot tak bo ma spać, bo ja tak chcę, a zapewnieniem mu idealnych do tego warunków i na końcu nauki samodzielnego zasypiania. I ta samodzielność (i poniekąd samoukojenie) przyda się dziecku też dużo później na dalszym etapie życia jak i w dorosłym życiu.
Nie będę nikogo przekonywać ani trzepać przykładami bo i tak was nie przekonam a nawet nie mam takiej ochoty. Ale wypraszam sobie twierdzenie że nie mam serca i że tresuję dziecko jak zwierzę.
O ile jestem w stanie zrozumieć że wy nie rozumiecie mnie, tak jak ja nie rozumiem matek które fundują sobie i dzieciom pobudki przez kilka lat życia, to ja przynajmniej żadnej z was nie nazwałam matka bez serca.
Temat zamykam bo nie mam ochoty się wkurzać przed świętami.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Czas edycji: 2022-12-21 o 17:39
|
|
|