2023-01-03, 12:39
|
|
Raczkowanie
|
wygoda, rozwój czy pieniądze?
Cześć, założyłam wątek tutaj choć pasuje właściwie pod kilka działów 
Zastanawiam się, na co zwracacie uwagę najbardziej w pracy? Wygoda/komfort, pieniądze, możliwość awansów, czy coś jeszcze?
Ja aktualnie stoję przed dylematem - siedzieć w pracy, w której się nie rozwijam, ale mam luz, w pół dnia uwijam się z zadaniami, praca jest też na HO, więc resztę czasu mam dla siebie. Muszę być w miarę pod telefonem, ale czas pracy jest dość elastyczny. Kasa nie jest zła, ale w innych firmach mam szansę na więcej (w niektórych na dużo więcej). Szanse na awans - zerowe. Jestem specjalistą i nie ma szans awansować na coś wyżej.
Czasem się zastanawiam, czy przez lenistwo które w pewnym sensie jest tu na mnie wymuszane (więcej zadań nie ma opcji żeby dostać, a firmie i tak się opłaca mnie "trzymać") nie odzwyczajam się od normalnej pracy.
Co o tym myślicie?
Lepiej siedzieć w wygodnej pracy za niezłą (ale nie najlepszą) kasę bez opcji awansu i bez rozwoju czy szukać czegoś rozwojowego?
Co dla Was ma większe znaczenie?
Trochę się boję, że mogę stanąć w miejscu i jak w którymś momencie życia zapragnę awansu to mogę być za stara
|
|
|