Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Starania o dziecko od 2022
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2023-01-10, 21:01   #4974
Oska87
Wtajemniczenie

Dot.: Starania o dziecko od 2022

Cytat:
Napisane przez farfarae Pokaż wiadomość
Natkurka, z tego co wiem, to niektórzy używają zamiast chusteczek nawilżanych cieplej wody (z termosu/kubka termicznego) i wacików kosmetycznych. Tylko to są chyba takie większe waciki, nie takie małe jak standardowe do demakijażu?

Oska, wyżej przeczytałam, że kupujesz poduszkę-klin. Ty też pisałaś o baldachimach itp. Z tego co kojarzę, to poduszki kliny są aktualnie niezalecane poza jakimiś skrajnymi przypadkami. Oczywiście dziecka tym nie zabijesz, kręgosłupa tez mu nie zrujnujesz, zrobisz jak będziesz chciała albo raczej jak dziecko będzie potrzebowało, ale poczytaj sobie aktualne zalecenia na ten temat. Niektóre położne niestety też mają nieaktualną wiedzę i lecą na tej z lat 90.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ah roznie bywa, ja już mam te poduszkę.
Tak naprawdę co instytuacja to ma swoje jakieś must have, więc ja ogólnie większość położnej kupuje.
Wczoraj w szkole rodzenia pytałam o to akurat fizjo, sam mowil ze czym mniej rzeczy w łóżeczku, tym lepiej, ale klin mowil ze nie zaszkodzi. Więc ciężko powiedzieć co kto i po co zaleca, z resztą ona praktycznie płaska, dosłownie na 5cm ma klin, a ma być chyba jako pod materac, więc zupełnie nie wiem jak to się ma do +/-10cm materac, no ale cóż [emoji85] pamietam właśnie ze mowila w kontekście sids o tym, że powinien być właśnie lekki kąt, a nie zupełnie płasko.
Ale wiem że każdy dosłownie co innego mowi, zalecenia są różne np pepek i moda na sucha pielęgnację, przynajmniej w szpitalach i w szkole rodzenia tez, a tu akurat polozna zaleca octanisept.
Także ja przyjęła taktykę, słuchać położnej obojętnie co chce, ona przyjdzie mi do domu, a w miare współgra ze mną, to co poleca.
A w internetach naprawdę roznie bywa.
Wiec od nadmiaru tych wszystkich info, I co innego szkola rodzenia, co innego polozna, a jeszcze inne rzeczy u znajomych itd
Trza było przyjąć jakas taktykę, bo inaczej swira można dostać.

Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Oska87
Czas edycji: 2023-01-10 o 21:04
Oska87 jest offline Zgłoś do moderatora