2023-01-10, 21:09
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2022
Cytat:
Napisane przez Oska87
Ah roznie bywa, ja już mam te poduszkę.
Tak naprawdę co instytuacja to ma swoje jakieś must have, więc ja ogólnie większość położnej kupuje.
Wczoraj w szkole rodzenia pytałam o to akurat fizjo, sam mowil ze czym mniej rzeczy w łóżeczku, tym lepiej, ale klin mowil ze nie zaszkodzi. Więc ciężko powiedzieć co kto i po co zaleca, z resztą ona praktycznie płaska, dosłownie na 5cm ma klin, a ma być chyba jako pod materac, więc zupełnie nie wiem jak to się ma do +/-10cm materac, no ale cóż [emoji85] pamietam właśnie ze mowila w kontekście sids o tym, że powinien być właśnie lekki kąt, a nie zupełnie płasko.
Ale wiem że każdy dosłownie co innego mowi, zalecenia są różne np pepek i moda na sucha pielęgnację, przynajmniej w szpitalach i w szkole rodzenia tez, a tu akurat polozna zaleca octanisept.
Także ja przyjęła taktykę, słuchać położnej obojętnie co chce, ona przyjdzie mi do domu, a w miare współgra ze mną, to co poleca.
A w internetach naprawdę roznie bywa.
Wiec od nadmiaru tych wszystkich info, I co innego szkola rodzenia, co innego polozna, a jeszcze inne rzeczy u znajomych itd
Trza było przyjąć jakas taktykę, bo inaczej swira można dostać.
Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka
|
Jasne, rozumiem [emoji106]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------
Ja póki co nie kupuję żadnych zabawek, liczę, że coś dostaniemy w prezencie z tych takich kontrastowych, noworodek i tak za bardzo nie ogarnia, dla niego najważniejsza jest bliskość rodzica, najwyżej dokupię potem.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|