Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy styczniowe 2023
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-01-11, 13:43   #543
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowe 2023

Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
Jeżeli wizyta jest dla dziecka to Twój telefon i PESEL dziecka [emoji846]

Ze 4 dni, przy czym musiałam bardzo pilnować przystawiania, bo nieprawidłowo chwytał pierś i mocno zaciskał górną wargę, co pogarszało sprawę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To my w takim razie ewidentnie robimy coś źle..

[1=d63b8a062af6359c617c11f 5dff2214bf44d9449_65540a0 2934eb;89463446]Bardzo dziękuję za szczerą odpowiedź!
Już serio mam nerwicę z tym wszystkim. Mam jakiś opór na kp, wydaje się czymś obrzydliwym i nieprzyjemnym (sorry jeśli kogoś obrażam), no i chciałam w miarę szybko wrócić do pracy, nie wiedziałam że kpi to ciągle odciąganie, nawet jak nie ma potrzeby karmienia... to chyba co jakiś 2-3 h należy odciągać aby nawału/zastoju nie było? Ok, a podczytuję że kto planuje kp to też kupuje laktator/butelki - to dlaczego, jak używać tego na kp?
No i ostatnie pytanko: kp w dowolnej chwili można zamienić na karmienie mm? Czy już jeżeli zacznę kp to już bez szansy zmienić decyzje?[/QUOTE]

Ja używałam laktatora przy nawale, bo mnie piersi bolały i sobie ściągałam i zamroziłam. Nie wykluczam też sporadycznego podania swojego mleka z butelki jak np będę musiała jechac do dentysty na dłużej.

Kp zawsze możesz zamienić na mm, pytanie tylko jak dziecko na to zareaguje. Ja np u starszaka jak miał 10 miesięcy odstawiłam pierś w ciągu dnia i on nie chciał za żadne skarby butelki, przez dwa dni się męczyliśmy, a on prawie nic nie jadł. Ale ostatecznie się udało.

Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

A laktator w ogóle znalazł się u mnie jak starszak dostał zapalenia ucha i nie chciał ssać piersi w ogóle. Wtedy kupiłam laktator i ściągałam całymi dniami pokarm żeby utrzymać laktację no i żeby jemu chociaż strzykawką podawać, bo by nam się odwodnil. Różne sytuacje się zdarzają, może wcale Ci się też ten laktator nie przydać.

Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka