2023-01-11, 18:55
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Fizykoterapia kolana.
Cytat:
Napisane przez goskasamosia27
Hejka 
Dziewczyny podzielcie się swoim doświadczeniem. Miałam rehabilitacje kolana po przyproście podczas grania w siatkę. Byłam u ortopedy. USG i Rentgen nic nie wykazało. Generalnie miałam uczucie niestabilności kolana. Tydzień temu skończyłam rehabilitacje. Miałam przez fizjoterapeute zalecone:
10x pole magnetyczne
10x TENS
10x Ultradźwięki
10x Krioterapia
Mija tydzień od zakończenia rehabilitacji ale kolano ponownie zaczęło boleć i wróciło uczucie niestabilności. Czy któraś z Was miała podobny problem? Czy to kwestia czasu aż zabiegi pomogą czy może lepiej już teraz wrócić do ortopedy ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Tylko i wyłącznie wykonanie rezonansu magnetycznego. Za głowę się łapię, że ortopedzi dalej prześwietlają kolana a to pokazuje jedynie kości a nie struktury miękkie. MRI pokaże stan łąkotek i przede wszystkim więzadeł, co może być źródłem problemu.
Jeśli tak się stanie i uszkodzone są więzadła krzyżowe to żadne pole magnetyczne ani krioterapia tego nie naprawi, najpewniej skończy się artroskopią i ingerencją chirurga.
Na duży ból w kolanie polecam Nimesil, jest na receptę ale jest świetny
Koniecznie do zrobienia jest MRI kolana, to już będzie wstęp do dalszych decyzji.
|
|
|