2023-01-21, 11:55
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2022
Cytat:
Napisane przez natkurka
Tak te wagi to jest wrozenie z fusow chyba, najbardziej mirodajne sa blizej porodu bo wtedy oceniaja czy uda sie urodzic normlanie czy przez CC.
Oska wedlug mnie nie masz duzego az tak brzucha.. za to ja mam dziwnie maly. Co prawda mama mowila ze ona tez miala bardzo maly brzuch. Moj pewnie jeszcze wystrzeli ale ogolnie to jak po domu chodze w tshircie takim za pupe to wszyscy mi mowia ze jakbym nie byla w ciazy. Ostatnio z mama bylam u sasiadki i jak wstawalam do toealty to sasiadki nie wierzyly ze jestem w 7tc. Ale mysle ze wygladam totalnie normalnie, one wygladaly tak samo pewnie tylko juz nie pamietaja tego.
Ja slyszalam ze wielkosc brzucha nie ma zadnego przelozenia na wage dziecka. Tak samo to ile tyjemy w ciazy. My swoje dziecko swoje
|
Nawet przed porodem na dzień lub dwa potrafią się przeliczyć, często jednak zawyżają, nawet o 1kg więc wiesz.
Ja wiem ze nie mam, porównywałam ostatnio zdjęcia z siostrą mojego, miala w sumie 2xwiekszy niż ja na tym etapie. Więc wiesz, z resztą tez zależy co ubiorę, czasem w zasadzie mam mniejszy niż przed ciaza [emoji28] w sensie mniej widoczny.
I tak jak mowisz wielkość brzucha ani kg, żadnymi wyznacznikami co do dziecka nie są, ani wagi ani rozmiarowo ani nic.
Wiec ważne że dzidzia zdrowa reszta mi lata.
Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka
|
|
|