Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak mogę przygotować dziecko do egzaminów?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-02-06, 22:23   #5
kaktus66
Raczkowanie

Dot.: Jak mogę przygotować dziecko do egzaminów?

Egzamin jest zawsze stresujący i to niezależnie od wieku...Może niech rozwiązuje różne testy w domu, a takie są przecież dostępne.
Dziecko trzeba bardzo wspierać w tej trudnej drodze edukacyjnej, aby nabrało większej pewności i wiarę w swoją wiedzę i umiejętności.
Myślę,że musisz wyjaśnić skąd pochdzi ten brak koncentracji.Jako mama radziłabym Ci, aby zwrócić się o pomoc do fachowców. Najlepiej do poradni pedagogiczno-psychologicznej. Po takim badaniu poradnia opisuje zalecenia dla pedagogów w szkole - jak pracować z takim dzieckiem, na co szczególnie zwrócić uwagę... Możesz taki wniosek do poradni wypełnić sama i udać się na badanie w umówionym terminie. Nie musisz informować szkoły o wynikach badania - jeśli nie chcesz. Jednak dla dobra dziecka, to warto to zrobić. Zalecenia po badaniu są zawsze korzystne dla dziecka, które szkoła powinna wdrożyć... Może się okaże, że nie ma żadnych poważnych powodów na zaistniałą sytauację. Jeśli będzie inaczej, to na pewno dziecku pomogą! Tego życzę!!!
kaktus66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując