Mi weszło -10% za punkty, zawsze lepsze to nic nic
Większość roku nosze soczewki, do ćwiczeń/biegania też ale pracuję przy kompie dużo i czas wolny też przy kompie i bardzo oczy źle znoszą taka pracę w soczewkach (rzadsze mruganie).
Męczyło mnie suche oko przy soczewkach, ciągłe kupowanie soczewek (a mam minusy i astygmatyzm na każdym oku inne wartości więc zakup soczewek zawsze trochę kłopotliwy żeby dostać).
Ciekawa jestem jak to działa przy soczewkach jak masz plusy i minusy - nie słyszałam o takich progresach. Okulary to i owszem ale soczewki pierwsze słyszę.
Ja robię taką nową metodą - redukują mi astygmatyzm i minusy ale w taki sposób aby po 40 nie wystąpiły mi plusy (gwarantują ze przez 10-15lat nie będę miała plusów).
"Plusem" zabiegu jest to że od razu mam widzieć bdb na dal ale troche gorzej "blisko" ( z czym teraz nie mam żadnego problemu) ale ma to zagwarantować brak plusów przez dłuższy czas. Zobaczymy... Ja dużo czytam i wytłumaczono mi, że będę po prostu trochę dalej trzymała kindla

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------
Mój dentysta zachwycony ( a to dobry wyznacznik bo jednak prace ma w jasnym swietle, pacza z bliska na kły no i mikro pyłki od piłowania), koleżanki także zadowolone więc licze że ja także

Chociaż oni inną metodą ale licze że jak ta nowsza to i lepsza
Mnie nie tyle minusy denerwują co astygmatyzm - no kurde nie widze filmu w tv bo wszystko ma dzikie kształty.
Norvina jest super, bardzo lubiłam tą paletkę. Nie wiem dlaczego się jej pozbyłam