Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Starania o dziecko 2022 cz.2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-02-07, 20:01   #212
Oska87
Wtajemniczenie

Dot.: Starania o dziecko 2022 cz.2

Cytat:
Napisane przez natkurka Pokaż wiadomość
Ja tez dlatego zazdroszcze ludziom ze potrafia szybko dzialac. Ja bym pewnie pojezdzila po okolicy poogladala oferty zakupow domow, dzialek itp i dopiero wtedy. A i tak nawet jakbym kupila to dalej bym sie zastanawiala

Jak szukalismy dwa lata temu domu to ja juz bylam zmeczona materialem bo wskoczylismy z listy rezerwowej na liste chetnych w jednej inwestycji i mielismy dwa tygodnie na podjecie decyzji i zanim to zrobilismy to obskoczylismy chyba z 30 domow na sprzedaz, analizowalismy itp. Ale wtedy czulam ze wybralam naj naj opcje.

Fare - zdecydowalas sie na minotor oddechu?
Ja dzisiaj zakupilam wyprawke z apteki, spiworek, lampke do karmienia, kosz na pieluchy z wkladami.

Zostala mi jeszcze wanienka, elektroniczna niania ( chociaz tu wszyscy polecaja kamerke z xiomi za 199zl), byc moze monitor oddechu i jeszcze bielizne do porodu i karmienia.
Ależ my oglądaliśmy w okolicy oferty domów i mieszkań os dłuższego czasu, I fizycznie byliśmy zwiedzić 4 najbardziej nam odpowiadające [emoji6] I to było w niedzielę właśnie.
Najtańsza działka kosztuje 265k, a tu mam kawałek domu z ogrodem za finalnie stanęło 357k z opcją rolet zewnętrznych montowanych w murze przy czym tarasowe sterowane elektronicznie + dwa okna dachowe z montażem + wejście na strych.
Co do izolacji dachu jest spoko ileś tam wełny mineralnej w murze, jednak nie gotowy sufit tylko na zasadzie bodajże do wygipsowania (ale pewności nie mam)
Tam bardziej mamy facet się interesował tematem. Sam on się zdziwił ze strop porządny itd i jakieś tam części dachu lepsze niż u niego i dachówka ceramiczna nawet itd.
Fajne ze jest opcja zamontowania ogrzewania u góry gazowego bo rury od gazu są doprowadzone do strychu ale dalej już samemu zabawa. No i oczywiście opcja schowania schodów w komórce w domu (ala piwnica mini pokoik - ok5m2)
I strych jest ok 35m2 tak że można swobodnie chodzic a reszta skosy ale też nie ze do podłogi tyle żeby np komody czy inne meble postawić. Dokładnych wymiarów nie pamiętam. Pokazywał zdjęcia u sąsiadów jak oni sobie strych na dwa pokoje przerobili.

Sensowny deweloper widać że zna się na rzeczy i wszystko potrafi wytlumaczyc, a nie jak np sprzedawca mieszkań który w sumie zna podstawy bez szczegółów typu co i gdzie i z czego jaki wymiar.
Zaznaczył tez ze czesto się kontaktuje z nabywca aby dograć wszystko na tip top, odnośnie chociażby dobrego rozmieszczenia gniazdek czy lamp. Także spoko.

Ja tam się cieszę, mój zaskoczony totalnie, nie mógł pojąć ze dostane jako prezent itd. Szok i niedowierzanie podobnie jak ja.

No ja właśnie robię zamówienia jedne z ostatnich w necie głównie allegro.
Czekam właściwie z kolejnymi kremami ewentualnie żeby np buzię dzidzi smarować np przed spacerem bo nie wiem jaki wybrać [emoji28] a do położnej idę za tydzień.

Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka
Oska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując