Starania o dziecko 2022 cz.2
Tak, tzn wogole na ostatni etap porodu podaja oksytocyne. I to standart przy ZZO bo wlasnie one wyciszaja skurcze parte wiec zeby kobieta mogla urodzic to pozniej podawana jest dozylnie oksytocyna. Tak mi tlumaczyla moja ginekolog.
Wiesz ten lekarz ktory pracuje w tym szpitalu napewno ci powie ze jest szansa na ZZO ale ja bym sie raczej sugerowala opiniami dziewczyn rodzacych. Moja lekarka tez mi to tak sprzedala jakbym miala przyjsc dostac znieczulenie i wszystko pieknie ale ja wiem ze nawet w jej przypadku to sa takie okragle slowa i raczej sugeruje sie opiniami ludzi z neta. Prawda jest tak ze w kwestii medycznej jestesmy zielone i zarowno mi jak i tobie moga powiedziec ze na znieczulenie jest za pozno albo za wczesnie. Ja sie z tym licze bardzo mocno. Niemniej w Krakowie ten problem ZZO prawie nie istnieje bo faktycznie jest ono dostepne natomist gdyby mi tak zalezlo na ZZO jak Tobie to napewno bym ostatecznie pojechala do Łodzi a zanim to to poczytala opinie o tym Szpitalu czy faktycznie mozna powiedziec ze jest niemal „ na zyczenie”. Lekarz ci powie ze jest a ostatecznie uslyszysz to co kazda rodzaca „ czekamy na anastazjologa” a pozniej sie okaze ze rozwarcie jest juz 7cm i za pozno.
Edytowane przez natkurka
Czas edycji: 2023-02-09 o 14:45
|