Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Starania o dziecko 2022 cz.2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-02-09, 15:35   #277
miszel92
Raczkowanie

Dot.: Starania o dziecko 2022 cz.2

Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
Kwestia konkretnego lekarza, ja na NFZ miałam na każdej wizycie USG. A konkretnie mówiąc, to na każdej wizycie zestaw: badanie we wzierniku, badanie "ręczne", sporządzenie długości szyjki na USG dopochwowym, USG przez brzuch.

Badania też wszystkie bez problemu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dokładnie, też nie narzekam na lekarza u którego prowadzę ciążę na NFZ, jest świetny, czasami jedynie mu się "zapomni", że to już czas na jakieś badania ale wtedy często telefonicznie się kontaktujemy żeby uściślić co i jak [emoji28] Także nie wszyscy tacy są [emoji4]

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Oska87 Pokaż wiadomość
Ale ja juz wiem że chce rodzic naturalnie a nie CC. Tylko chce z opcją zzo. Pogadam z tym nowym lekarzem.
Jesli zostanie opcja jedynie Łódź trudno. Zobaczymy co mi ten lekarz powie.
Ja nigdy nie chciałam CC to co pisalam o tej lekarce co mowila w kontekście CC ze żadne zaświadczenia nie pomogą ani do zzo ani do CC. To widac ze nie do końca wie.
Skoro innym pomagają jako tako.
I to tylko w tym kontekście pisalam.
Opisując ze kolezanka do niego szla typowo pod CC miałam na myśli to że może będzie szansa mną pokierowac typowo pod zzo.
Bo nie mam pojęcia.
Wiec ja mam jako tako poukładane jak chce rodzic.
I ta moja gin tym bardziej widać że nie wie co się dzieje. Bo moja kumpela dokładnie miala powiedziane krok po kroku co ma zrobić.
A podejscie ten gin i to i tak porażka w każdej kwestii więc na jej wiedzy szczególnie bym się nie opierała.
Tym bardziej że akurat ten lekarz jest ze szpitala który jedyny w Poznaniu chyba robi te znieczulenie przy sn. Więc relatywnie może jest szansa nie wiem. Jutro mi się naświetli.
A i bez względu na to czy szansa jest czy nie, to i tak będę u niego raczej do końca prowadzić ciążę. Bo przecież szkoda moich nerwow.

Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka
Oska dziewczyny dobrze Ci mówią. Wątpię żeby jakiś lekarz, tym bardziej ginekolog a nie ten anestezjolog który tam znieczula Ci to obiecał na 100%. Bo po prostu się nie da 🤷☠♀️ Nie wiadomo kiedy zaczniesz rodzić, czy nie będzie wtedy dużo CC albo czy akurat inna kobieta nie będzie przed Tobą a jak przyjdzie Twoja kolej to nie będzie już czasu na podanie znieczulenia czy jakiś inny powód. Po Twoich wypowiedziach widzę, że strasznie boisz się bólu porodowego i tego wszystkiego co Cię czeka, rozumiem, że jesteś bardziej podatna na depresję w związku z przebytą traumą itp. Skoro tak to u Ciebie wygląda i wiesz na milion procent, że do porodu musisz mieć ZZO to jechałabym na pewniaka do Łodzi. Bo Ty się kobieto wykończysz w tych ostatnich chwilach przed porodem zastanawianiem czy uda się z tym znieczuleniem czy jednak nie A jak dotrzesz do szpitala i okaże się, że jednak nie ma opcji na ZZO to co wtedy? Jasne, idź do tego drugiego lekarza którego Ci koleżanka poleca skoro ta do której teraz chodzisz taka niemiła jest i nie odpowiada na Twoje pytania ale nie liczyłabym na jakieś 100% obietnice w związku z ZZO. Inaczej pewnie gdybyś powiedziała, że chcesz CC ze względu na tokofobię, wtedy masz umówiony termin, czeka na Ciebie cała ekipa potrzebna do zabiegu ale nie jak czeka się na niewiadome czyli kiedy akcja sama się zacznie 🤷☠♀️ Niestety ale anestezjologów jest deficyt, stąd takie problemy z ZZO do porodu w polskich szpitalach.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez miszel92 Pokaż wiadomość
Dokładnie, też nie narzekam na lekarza u którego prowadzę ciążę na NFZ, jest świetny, czasami jedynie mu się "zapomni", że to już czas na jakieś badania ale wtedy często telefonicznie się kontaktujemy żeby uściślić co i jak [emoji28] Także nie wszyscy tacy są [emoji4]

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Oska dziewczyny dobrze Ci mówią. Wątpię żeby jakiś lekarz, tym bardziej ginekolog a nie ten anestezjolog który tam znieczula Ci to obiecał na 100%. Bo po prostu się nie da 🤷[emoji879]♀️ Nie wiadomo kiedy zaczniesz rodzić, czy nie będzie wtedy dużo CC albo czy akurat inna kobieta nie będzie przed Tobą a jak przyjdzie Twoja kolej to nie będzie już czasu na podanie znieczulenia czy jakiś inny powód. Po Twoich wypowiedziach widzę, że strasznie boisz się bólu porodowego i tego wszystkiego co Cię czeka, rozumiem, że jesteś bardziej podatna na depresję w związku z przebytą traumą itp. Skoro tak to u Ciebie wygląda i wiesz na milion procent, że do porodu musisz mieć ZZO to jechałabym na pewniaka do Łodzi. Bo Ty się kobieto wykończysz w tych ostatnich chwilach przed porodem zastanawianiem czy uda się z tym znieczuleniem czy jednak nie A jak dotrzesz do szpitala i okaże się, że jednak nie ma opcji na ZZO to co wtedy? Jasne, idź do tego drugiego lekarza którego Ci koleżanka poleca skoro ta do której teraz chodzisz taka niemiła jest i nie odpowiada na Twoje pytania ale nie liczyłabym na jakieś 100% obietnice w związku z ZZO. Inaczej pewnie gdybyś powiedziała, że chcesz CC ze względu na tokofobię, wtedy masz umówiony termin, czeka na Ciebie cała ekipa potrzebna do zabiegu ale nie jak czeka się na niewiadome czyli kiedy akcja sama się zacznie 🤷[emoji879]♀️ Niestety ale anestezjologów jest deficyt, stąd takie problemy z ZZO do porodu w polskich szpitalach.

W związku z przebytą traumą chodzi mi, że traumą byłby dla Ciebie bardzo bolesny i wyczerpujący poród

miszel92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując