Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ćwiczycie regularnie? Plotkowo-aktywnie, cz.2.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-02-10, 15:57   #2236
sublips
Zakorzenienie

Dot.: Ćwiczycie regularnie? Plotkowo-aktywnie, cz.2.

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Może z ta kostka to kwestia więzadła? Ja miałam mega dyskomfort w odcinku lędźwiowym, bujalam się z tym 3 miesiące (sic!), ostatecznie wyszło, ze miałam stan zapalny przy więzadle i to się faktycznie potrafi goić przez pół roku nawet Teraz już jest dobrze, ale na boksie byłam ostatnio w grudniu, bo mi lekarz zabronił do marca 🥲

Edit: widzę, ze Cava tez team kontuzja współczuje, strasznie denerwujący temat

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja skręciłam kostkę, bo weszłam w dziurę ale nie wiem, czy dodatkowo mam stan zapalny. To zapewne strasznie idiotyczne pytanie, ale jak można to stwierdzić? Miałam robione zdjęcie RTG, bo podejrzewano złamanie, ale na szczęście kość cała. I w sumie nie usłyszałam żadnych zaleceń oprócz tego, żeby nie chodzić, ale przyznam, że się do tego nie stosowałam, bo bym chyba ześwirowała, jakbym miała leżeć w łóżku dwa tygodnie.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
To ja jestem w podobnej sytuacji. tylko kontuzje mam ramion.
Fizjo mówi ze to typowa kontuzja od szarpnięć.

No dzień dobry się bardzo z hantlami
A takie zajefajne filmiki na treningi z hantlami akurat sobie poznajdowałam i rozpisałam.

Ciągnie się juz ze 3 miesiace ta padaka, ale teraz się zawzięłam i od tygodnia NIC nie robię prawie tylko chodze na masaże, roluję sie piłeczką. Lewe ramię już OK, prawe dalej mnie boli.
Nawet cardio na stojąco mi szkodzi, bo jak przy pajacach pomachałam rekoma to na drugi dzień znów ból.

Wczoraj więc tez tylko trening pośladków z gumami wymysliłam.

Tez polecam:
https://www.youtube.com/watch?v=zKLl...itness__kaykay

I tak pewnie kolejny minimum tydzień jeszcze albo i dłużej.
Ech, cóż, znam Twój ból strasznie wkurzające. Najgorsze jest właśnie to, że niby coś tam można, ale jak się ma ulubioną aktywność, to jednak jest to spore ograniczenie; bo podejrzewam, że po crossficie czy treningu obwodowym bym sobie zaszkodziła.

Cardio na stojąco to niby robię, ale bez żadnych skoków, pajacyków itd. Z ciężarem też nie chcę szaleć, żeby nie obciążać stawu, a więc właśnie gumy, ale gumami też sobie można dać wycisk.
sublips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując