2023-02-15, 17:22
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy powiedzieć prawdę na rozmowie kwalifikacyjnej
Cytat:
Napisane przez sonaaa_
W przypadku rozwiązania za porozumieniem stron mogłabyś spokojnie powiedzieć przyszłym rekruterom, że była redukcja etatów.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
To nie przejdzie. To spora instytucja publiczna, cały czas są publikowane ogłoszenia i poszukiwani ludzie. Nikt nie uwierzy w jakąkolwiek redukcje etatów.
Cytat:
Napisane przez sonaaa_
|
Nie zrezygnowałam, tylko nie wiedziałam o takiej możliwości. Dowiedziałam się o tym po fakcie, tj. dopiero gdy złożyłam wypowiedzenie dowiedziałam się że faktycznie są takie możliwości.
Cytat:
Napisane przez sonaaa_
Jezeli odejdziesz na obecnych zasadach spokojnie możesz powiedzieć, tak jak ktoś wcześniej napisał, że na obecnym stanowisku nie miałaś możliwości rozwoju zawodowego i stałaś w miejscu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Jeśli chodzi o zadania to faktycznie wykorzystywałam tylko kawałek swojego potencjału, gdyż zadania dotyczyły tylko w niewielkim zakresie tego czym zajmowałam się wcześniej. Ale mogłam postarać się przejść do innego zespołu z innymi zadaniami, choć nie było to łatwe i nie wiadomo kiedy mogłaby być taka możliwość. Ja po prostu byłam wykończona.
Kwestia rozwoju jest przekonująca i racjonalna. Jednym z głównych powodów zmiany pracy jest chęć zmiany i rozwoju. Lecz z tego powodu nikt się nie zwalania nie mając nic innego.
|
|
|