Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D
Tez nie odstawiam białej.
Co do surówek to jem wszystko jak mnie fantazja poniesie. Dzisiaj zrobiłam taka: liście szpinaku, ogórek, czarne oliwki, podprażone pestki dyni i kukurydza. Sos winegret.
modro kapuste jako wege robie z jabłkiem.
Lubie tez na szybko seler ze sloika +papryka czerwona+por+kukurydza/fasola+jakiś ser o wyrazistym smaku+przyprawy i majonez. Albo dowolna wariacje ciecierzycy z warzywami (koniecznie brokuł).
Jajka na twardo z sosem chrzanowym pamietam doskonale. W ogóle w mojej pierwszej podstawówce były super obiady, najbardziej lubiłam naleśniki z marmolada pomarańczowa 
Jeszcze marchewkę zamiast z groszkiem można zrobić z kukurydza, imho sprawdza się smacznie.
Edytowane przez magbeth
Czas edycji: 2023-02-15 o 17:52
|