2023-03-13, 10:46
|
|
Miss Pudernica
|
Dot.: Odczuwacie kryzys gospodarczy?
Cytat:
Napisane przez lulka19
My się ograniczamy już do wyjść tylko gdy jest ważna okazja, typu urodziny. Teraz szukam kogoś kto upiecze mi tort dla dziecka. Nie umiem sama, ale jak mi przedstawili cennik, to stwierdzam, że chyba się nauczę. 350 za tort urodzinowy dla 14 osób [emoji23][emoji23]
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
U mnie na osiedlu podobnie, jak nie więcej. Pojawia się na grupie osiedla dużo ogłoszeń dziewczyn, dorabiających sobie pieczeniem w domu. Odkąd zobaczyłam bezę pavlova za 200 zł to nauczyłam się sama robić. Teraz wszystkie okazje typu urodziny w rodzinie ogrywamy właśnie bezą z kremem lemon curd plus owoce.
Mają w ofercie też serniki, ale takie na spodzie z ciasteczek plus ser z wiaderka, a na wierzch masa krówkowa z puszki. Jak dla mnie naprawdę jak ktoś ma trochę pojęcia o gotowaniu to spokojnie takie ciasto sam ogarnie, ciężko je zepsuć. A rzeczy do dekoracji można zamówić na allegro czy w każdym supermarkecie są kolorowe posypki, gwiazdki itp.
Hitem było dla mnie ciasto marchewkowe, połowa blaszki za 80 zł, pani ogłasza się na instagramie i jest bardzo popularna pośród znajomych [emoji2356]
A jak bardzo chcesz zamawiać to polecam cukiernię - naprawdę można kupić tort do 200 zł, dużo taniej niż u prywatnych pań. U nas tez jest super piekarnia Auchanu i normalnie przyjmują zamówienia na torty. Nic wykwintnego, bita śmietana plus owoce, smaki czekoladowy, advocad, jakieś owocowe. Ja je bardzo lubię bo są lekkie, smaczne i niedrogie. Dekoracje zawsze możesz zrobić sama, bardziej pod dziecko.IMG-20221020-WA0149.jpgreceived_452605090079028.jpg
Wysłane z mojego SM-G990B2 przy użyciu Tapatalka
Czas edycji: 2023-03-13 o 10:50
|
|
|