Którą pracę wybralibyście.
Którą pracę wybralibyście:
Praca 1:
ciekawe zadania,
zdecydowanie wyzwanie,
spora odpowiedzialność,
spora ilość zadań, prawdopodobnie częste nadgodziny (mój charakter = nie wyjdę póki nieskończę, więc pewnie nie będą umiała odmówić nadgodzin),
siedziba w bardzo nowoczesnym wieżowcu (chyba nie można otwierać okien co jest minusem),
praca na zastępstwo, może z opcją przedłużenia, ale może tylko tak mówią żeby zachęcić.
Praca 2:
mniej ciekawe zadania, ale chyba nie nudne, tylko chyba nie tak ciekawe jak w opcji 1,
nie wydaje mi się, żeby były jakieś wyzwania, tzn. są tam zadania zgodne z moim doświadczeniem,
nie widzę konieczności nadgodzin,
siedziba w bardzo starym budynku, nie tak efektownym jak w opcji 1 (chyba można otwierać okna co jest plusem),
od jakiegoś czasu co jakiś czas kogoś szukają, teraz kilka osób, nie wiem czy zwiększają zespół czy jest inny powód.
Tyle wiem. W moich opiniach mogę się oczywiście mylić, gdyż dopóki nie spróbuję to się nie przekonam.
Pensje podobne. W opcji 1 chyba trochę wyższa. Po jednej rozmowie trudno wyczuć jacy przełożeni. Zupełnie nie wiem jakie zespoły i atmosfera.
Kuszą mocno mnie te wyzwania i ciekawe zadania. Lecz zniechęcają nadgodziny, czego niechciałabym.
Gdy się zdecyduje to szybko nie zrezygnuje i nie będę szybko szukać czegoś innego, gdyż w dotychczasowym miejscu pracowałam dość krótko, co nie wygląda dobrze.
Jak myślicie która opcja jest lepsza.
|