Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Eurowizja 2023
Wątek: Eurowizja 2023
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-04-03, 08:09   #351
pieleszka
Wtajemniczenie

Dot.: Eurowizja 2023

Cytat:
Napisane przez leille Pokaż wiadomość
Myślę, że sporo mógłby zdziałać patrząc na całą stawkę. Szkoda.

Bardzo mocno. Do tego stopnia, że piosenka zdążyła mi się przejeść pięćdziesiąt razy bo puszczali ją w radiu non stop, później w TV, ale głównie w radiu.

Głosowali tylko z tego co wiadomo Janek miał zdobyć trzy razy więcej głosów - tak jak wcześniej było to tu wspominane przy takim systemie głosowania (które jak wiemy zostało zmienione na trzy dni przed preselekcjami) dające jury większy wpływ na wybór Blanka musiałaby być aż na piątym miejscu u widzów, żeby nie wygrać a piosenka jednak była mocno promowana.

Wracam powoli do tematu eurowizyjnego. Przesłuchuje sobie piosenki, które zostały wybrane po naszych preselekcjach, kiedy to musiałam się odciąć na chwilę od tematu bo mnie to wszystko co się działo wokół wyboru Blanki przytłoczyło i przebodźcowało.. a taka ,,przerwa'' jest do mnie niepodobna

co do pogrubionego to miałam identycznie. kilka razy w ciągu 8 godzin pracy w radio słyszałam.. żeby to jeszcze była dobra piosenka.. ale to zupełnie nie mój styl muzyczny. taka potupajka jakich wiele, z muzyką zachaczającą o nurt disco polo... no nie. o umiejętnościach wokalnych Blanki (lub ich braku) się nie wypowiadam. dla mnie dziewczyna na siłę chce śpiewać, a tymczasem paru dzwięków w jednej skali nie potrafi dobrze i czysto wydobyć.

co do innych utworów to nie mam faworyta do zwycięstwa. Prawdopodobna Szwecja jest bardzo ok, ale nie porywa w 100%.
z tegorocznej stawki lubię utwory Słowenii, Czech, Austrii, Francji, Litwy, Szwajcarii, Norwegii, Gruzji i Armenii.

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując