Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sfrustrowana wyglądem mojej twarzy c.d.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-10, 22:11   #5
KaraDerma
Raczkowanie

GG do KaraDerma
Dot.: Sfrustrowana wyglądem mojej twarzy c.d.

Cytat:
Napisane przez JaAnia:) Pokaż wiadomość
Witajcie, przekierowały mnie tutaj dziewczyny z kosmetycznego, za ich poradą udam się do lekarza, ale chciałabym dowiedzieć się co Wy sądzicie na ten temat:

Kochane potrzebuje pomocy co do mojej cery, od wielu lat walczę z mniejszymi lub większymi wypryskami raz jest lepiej raz gorzej, ale największą moja bolączką są rozszerzone pory i zaskórniki które świetnie są widoczne na zdjęciu. Używałam bardzo wielu kosmetyków drogeryjnych ale to na nic ja widać Dlatego proszę Was o poradę, mam nadzieje, że doradzicie mi co używać żeby zmniejszyć te okropne "doliny" na policzkach. A teraz kilka słów o mojej skórze, a wiec:
- generalnie jest sucha, ale błyszczy się w strefie T, lecz tam skóra też nie jest tłusta bo jak przemyje ja woda nawet przygotowaną to jest ściągnięta i wymaga natychmiastowego zastosowania kremu
- mam 25 lat a zmarszczki pod oczami widoczne
- mam skórę wrażliwą na co dzień używam kremu nivea na dzień a na noc Kolastyne do cery bardzo suchej efektów raczej brak w nawilżeniu jak i sprężystości

Byłam w kilku salonach, ale kosmetyczni zawsze polecają mi kremy za min 50 zł jeden, to dosyć sporo zwłaszcza, że nie ma się pewności czy będą służyć, a do tego tonik mleczko, maseczka i peeling i w 300 zł może się zamknę

To tyle ode mnie, mam nadzieje, że mi coś doradzicie, bardzo chwalicie sobie kwasy, ale jakoś dla siebie nie mogę nic dobrać. AAA i tak na koniec skóra jest troszke zaczerwieniona, bo wcześniej robiłam peeling.
Witam
nie proponuje samej robic kwasow.
moim zdaniem trafialas do zlych salonow/gabinetow.
obejrzalam zdjecie i nie ma tutaj zadnej tragedii, przydalby sie napewno peeling kawitacyjny raz na miesiac (cena 30zl) i jesli chcesz seria kwasow 4 spotkania co 3tyg. od razu wywal Nivea lub ta kolastyne. radze siegnac po Rywanol i przemywac nim twarz zamiast toniku ale tylko wieczorem, na dzien tonik o niskim pH, zeby dobrze zakwaszal skórę, na noc kup masc w aptece Tormentiol Ok 5zl a na dzien cos lekkiego, aloes lub bepanthen krem lub lotion. w razie bardziej konkretnych pytan zapraszam na prv lub gg. Pozdrawiam
KaraDerma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując