2023-04-17, 12:02
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2023
Cytat:
Napisane przez Adity
Cale szczęście że nauka idzie do przodu i pomaga wielu parom urodzić dzieci.
Za to mnie przeraża aktualne polskie prawo antyaborcyjne. Nie wyobrażam sobie, nosić i rodzic dziecka które ma letalne wady genetyczne. Jeszcze się głośno o tym dużo nie mówi ale niestety co raz więcej takich przypadków się rodzi w szpitalach. To jest niewyobrażalne obciążenie psychiczne dla rodzącej i jej całej rodziny ale również dla personelu medycznego.
W tym momencie tego najbardziej się obawiam czy dziecko będzie zdrowe.
U mnie brzucha jeszcze nie widać choć szczupła jestem ale ja dopiero 8+3 jestem, chociaż ja już czuje ze macica mi.sie trochę powiększyła. W pierwszej ciąży to bardzo długo mi brzucha nie było widać i w sumie do samego porodu był malutki (jak u większości w 7/8 miesiąc) ale teraz na pewno szybciej zacznie rosnąć.
Udało mi się umówić na prenatalne na 17 mają. Już nie mogę się doczekać
|
No właśnie, to jest naprawdę przerażające co się dzieje w Polsce, dlaczego kobiety traktowane są jak inkubatory bez wyboru. I ten jakiś rejestr ciąż. Mam nadzieję że nie wpadną na pomysł rodem z Salwadoru, że za poronienie idziesz do więzienia. Choć Smrodek pewnie i do tego by się posunęła, nie wiem, nie trawie tej osoby, nie rozumiem jakimi kanałami idą jej pomysły.
Ja na szczęście mieszkam w cywilizowanym kraju, gdzie aborcja jest legalna do 12 tygodnia, a w razie ciężkiej choroby dziecka mam wybór.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|