Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Składy kosmetyków - pomoc w ich rozszyfrowywaniu cz.IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-05-03, 22:16   #1098
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Dot.: Składy kosmetyków - pomoc w ich rozszyfrowywaniu cz.IV

Cytat:
Napisane przez wiewiora1986 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Ja też proszę o pomoc w rozszyfrowaniu składów kosmetyków, które aktualnie używałam. Bardzo je lubiłam, ale niby w opisie jest informacja, że zawierają retinol a właśnie okazało się, że jestem w ciąży więc...wiadomo, że zaczęłam obawiać się czy to bezpieczne.

1. BIOHYALURON 3XRETINOL SYSTEM Multinaprawcze serum silnie przeciwzmarszczkowe

Aqua (Water), Propanediol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Glycerin, Retinyl Palmitate, Panax Ginseng Root Extract, Acacia Seyal Gum Extract, Cichorium Intybus Leaf Extract, Bakuchiol, Tocopherol, 1,2-Hexanediol, Hydroxyacetophenone, Potassium Sorbate, Polyacrylate Crosspolymer-6, Parfum (Fragrance), Xanthan Gum, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Citric Acid.

2. BIOHYALURON 3XRETINOL SYSTEM Multinawilżające serum wypełniające zmarszczki

Aqua (Water), Propanediol, Heptyl Glucoside, Sodium Hyaluronate, Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Tremella Fuciformis Polysaccharide, Undaria Pinnatifida Cell Culture Extract, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Niacinamide, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Polyglyceryl-4 Caprate, Polyglyceryl-6 Caprylate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Potassium Sorbate, Parfum (Fragrance), Glycerin, Sucrose Palmitate, Glyceryl Linoleate, Pentylene Glycol, Citric Acid.

3. BIOHYALURON 3XRETINOL SYSTEM Przeciwzmarszczkowy żel roll-on pod oczy i na powieki

Aqua (Water), Glycerin, Caffeine, Niacinamide, Sodium Hyaluronate, Fraxinus Excelsior Bark Extract, Euphrasia Officinalis Leaf Extract, Paeonia Lactiflora Root Extract, Cichorium Intybus Leaf Extract, Spirulina Maxima Extract, Polymnia Sonchifolia Root Juice, Cocos Nucifera Oil, Pullulan, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Bakuchiol, Hyaluronic Acid, Retinyl Palmitate, Linoleic Acid, Tocopherol, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Tocopheryl Acetate, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Inulin, Lactobacillus, Acetyl Hexapeptide-8, Trehalose, Menthyl Lactate, Glycolic Acid, Silanetriol, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Polyglyceryl-4 Caprate, Polyglyceryl-6 Caprylate, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polysorbate 20, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Potassium Citrate, PEG-20 Glyceryl Laurate, Sucrose Palmitate, Maltodextrin, Glyceryl Linoleate, Pentylene Glycol, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Xanthan Gum, Caprylic/Capric Triglyceride, Diethylhexyl Syringylidenemalonate, Citric Acid

Bardzo proszę o pomoc czy mogę nadal stosować te kosmetyki:p rosi:

[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;89571237]W żadnym z tych składów nie ma retinolu jest tylko nieaktywna forma retinyl palmitate i bakuchiol nazywany "roślinnym retinolem"

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Oglądałam ten post na szybko i przecierałam oczy ze zdumienia w poszukiwaniu retinolu, kto jest tego cuda producentem? Eveline jeśli dobrze widzę?

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Teraz z ciekawości poszukałam i choć Retinyl Palmitate ma słabą aktywność to i tak nie polecają go dla kobiet w ciąży.

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując