Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 34 lat i poczucie pogubienia w życiu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-05-04, 15:23   #18
Natalie_Alex
Zadomowienie

Dot.: 34 lat i poczucie pogubienia w życiu

Cytat:
Napisane przez vesna88 Pokaż wiadomość
Rzecz w tym, że nie chcę pracować jako grafik, a przynajmniej nie na etacie. Angielski znam w znacznie lepszym stopniu niż na poziomie podstawowym, problem tkwi jedynie w MÓWIENIU, bo akurat z pisaniem, czytaniem i słuchaniem radzę sobie dobrze. Wydaje mi się to kwestia tego, że do tej pory oprócz Czechów i Słowaków nie miałam kontaktu w żadnymi obcokrajowcami.

Nie, myślałam raczej o tym, aby pracować na etacie w jakiejś firmie i w ramach przydzielonych mi zadań tłumaczyć teksty, tworzyć treści itp. Niedawno widziałam stacjonarną pracę jako copywriter z językiem czeskim w biurze podróży i myślę, że właśnie coś takiego by mi odpowiadało (mam kilkuletnie doświadczenie w pisaniu tekstów, więc nie zaczynałabym od zero). Jeśli chodzi o obsługę klienta, to obawiam się, że nie sprawdziłabym się w tym na dłuższą metę. Nie mam zupełnie smykałki do handlu ani nie potrafię negocjować. Krótko ujmując, łatwiej mi idzie pisanie niż mówienie.

@AlicjaRoss - doświadczenie i zdolności to akurat mam, tylko papierka brak.
Do pracy w biurze podróży raczej nie trzeba mieć magistra. Po co?
Na jakim poziomie mówisz po czesku? Jeśli na odpowiednim, to pewnie bez problemu dostaniesz z nim pracę. To pewnie sprawdzają na rozmowie kwalifikacyjnej. A z angielskiego zapisz się na lekcje, gdzie będziesz tylko mówić.
Jesteś pewna, że ta praca, która cie interesuje jest chociażby lepiej płatna od obecnej?
Natalie_Alex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując