2023-05-09, 20:40
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Staraczki 2022 cz. 3
Cytat:
Napisane przez farfarae
Omg Natkurka, nie dość, że macie teraz takie ciężkie dni, to jeszcze te sprzeczne komunikaty… Ja bym nie umiała wycyrklować tak ilości karmień, mała jak jest głodna, to się drze, a jak nie, to nie jestem jej w stanie zachęcić do jedzenia w ogóle albo jedzenia z drugiej piersi. Próbuję zawsze proponować drugą (tak mi doradzono w szpitalu), ale nic na siłę.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
Zadzwonilam do CDL i mowi zeby tez dawac z dwoch piersi jak slabo przybiera ale zeby nie pozwalac mu spac w dzien dlugo - bo dzisiaj spal 4h tylko budzic, za to w nocy dac mu pospac 4-4,5h ( bo obudzony w nocynnie chcial zasnac i nasilaly sie problemy z brzuszkiem). Ogolnie to zasygnalizowalam jej problem ze jesli bede karmic z dwoch piersi i maly bedzie dlugo spal to nie ma opcji zebym sie wyrobila z 8-12 karmieniami.
Mlody u nas body+ polspiochy i tyle. Z tym ze my w domu mamy wedlug mnie chlodno bo 20-21*. W dzien tez wietrzymy. Od powrotu ze szpitala ani razu nie uruchomilismy grzejnika. Mlody ma chlodne ręcę ale kark ciepły wiec uznaje ze tez mu ciepło. Na 100% go nie przegrrzwwamy wrecz w druga strone i czasami sie martwie jak kichnie czy nie przeginamy[emoji28]
Ps. Wiem ze to zaden wyczyn bo Ojciec tak samo sie zajmuje dzieckiem jak matka ale i tak doceniam swojego męża za odwage. Dzisiaj mnie wykopal na paznokcie i zająl sie mlodym. Co prawda zostawilam go najedzonego ale ostatnie dwa dni ma problemy z brzuszkiem. Nie bylo mnie 3h bo 2h prawie samo mani i jeszcze dojazd, wizyta w paczkomacie itp. Ja oczywiscie na paznokciach siedzialam jak na szpilkach i zastanawialam sie w ktorym momemncie bede musiala wrocic ale wrocilam do domu a ich nie bylo. Mieli chyba 2 godzinny spacer[emoji123] Tak jak mowie, ja mam cyce przy sobie ale i tak stresuje mnie wyjscie a mąż ma lekkie podejscie - rozplacze sie to poplacze i wkoncu sie zmeczy albo ja przyjde. Połozna tez mowila zebym sie przyzwyczaila bo dzieciom krzywdy nie robimy a one czasem placzą z niewiadomych powodow.
|
|
|