2023-05-10, 04:36
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Staraczki 2022 cz. 3
Cytat:
Napisane przez Frenchien
Hejka. Oczywiście nie zauważyłam nowego wątku.
Ja ubrania w trakcie ciąży wywiozlam do mamy, zostawiłam tylko większe t-shirty, koszule i letnie ciuchy. Trochę tego nie przemyślałam , bo jednak mamy do niej prawie 3h drogi więc nie wiem czy szybko ją odwiedzimy, a ona do nas przyjeżdża autobusem więc też wozić nie będzie. Najwyżej będę kupować coś nowego [emoji16]
W temacie karmienia gdzieś poza domem to myślę, że ogarnę to rozpinanymi koszulami, mam jakieś letnie takie oversize i liczę, że się sprawdza. No i lato może jakoś ogarnę sukienkami rozpinanymi, chociaż nie mam ich wcale za wiele.
Czuje taki stresik też jak to będzie z maluchem. Wczoraj koleżanka mówiła mi, że dla niej pierwszy rok dziecko to koszmar pod kątem zmęczenia. Karmi nadal i mówi, że przez rok maly nigdy nie przespał w nocy więcej niż 2-3h bez pobudki na jedzenie więc jest permanentnie niewyspana.
Przypomnialyscie mi, że nadal nie mam wanienki[emoji16] może podjadę dzisiaj kupić.
Macie urządzone pokoiki lub kąciki takie typowo ozdobione pod dziecko? Ja nie ogarnialam żadnych zabawek, obrazków, naklejek, karuzel itp. mam tylko komodę, łóżeczko, przewijak i tego misia lampkę no i pomyślałam sobie że tak smutno dla malucha trochę, że nic więcej dla niego nie mamy. Patrzę na niektóre kąciki i pokoiki dla wyczekiwanych dzieci i tam już wszystko dziewczyny mają.
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
|
Ja w jej ala kąciku a naszej sypialni mam na ścianie jedną naklejkę + lampkę na pilota na przeciwko łóżeczka z przewijakiem.
Wygodna ta lampka, szczególnie że daje przyjemne światło i jak mała się wybudza przede mna to nie budząc taty mogę np przewinąć [emoji4]20230330_120209.jpg
A karuzele mam chmurkę z Fisher price fajna jest, ale bardziej fajna będzie przy obniżeniu łóżeczka, póki co wisi w kolysce ale strasznie nisko wiszą elementy. Fajne są muzyczki + funkcja wykrywania płaczu [emoji2960]
Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez Oska87
Czas edycji: 2023-05-10 o 04:38
|
|
|