2023-05-11, 11:53
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Staraczki 2022 cz. 3
Cytat:
Napisane przez farfarae
Oska, dlatego dzieci powinny na noc spać w śpiworku. Ja córkę w dzień przykrywam kocykiem, ale to jak mam ją na oku, ona zresztą póki co nie umie zarzucić go sobie na twarz (za to świetnie go skopuje). Ale na noc bezwzględnie w śpiworku. Ubranie jej w ten śpiworek jest trudniejsze niż przykrycie kocem niestety, ale znacznie bezpieczniejsze.
Natkurka, musisz chyba się nauczyć puszczać takie teksty mimo uszu albo być bardziej asertywna… Szkoda Twoich nerwów [emoji849] Moim zdaniem takim ludziom, których widzi się raz na ruski rok, nie warto tłumaczyć, rodzinie bardziej. Ja akurat z asertywnością nie mam problemów, ale jak była rodzina w odwiedzinach, to oczywiście wybuchła panika, że dziecko ma gołe stopy i zaraz zamarznie. I dla świetego spokoju przykryłam małą najcieńszym ażurowym kocykiem. Były u nas dwie położne i każda powiedziała, że super temperatura dla dziecka (mamy 20/21 stopni mniej więcej) i że można ubierać ją w body i spodenki bez stópek albo w piżamkę bez stópek (była w pajacu ze stópkami), więc się podbudowałam. Niby człowiek wie, ale jednak z każdym kichnięciem małej czułam niepokój [emoji28]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
Właśnie te śpiworkiem strasznie ciepłe jednak mi się wydają. A jakie polecacie?
Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka
|
|
|