Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szczelina odbytu - ktoś miał? wyleczył?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-05-24, 07:02   #1945
lemana15
Przyczajenie

Dot.: Szczelina odbytu - ktoś miał? wyleczył?

Witam wszystkich,opowiem swoją historię. Zawsze miałam problemy z jelitami,zaczęło się około 18 roku życia. Jak tylko zjadłam za dużo lub coś co nie powinnam,miałam bol brzucha i biegunkę,lub odwrotnie zaparcia. Jakoś przeleciało 20 lat,lekarz stwierdził zespół jelita drażliwego. Od jakiegoś czasu pojawiała się krew po wypróżnieniu. Jakieś 4-5 tygodni na toalecie ból nie do wytrzymania.myslalam że to hemoroidy,biegiem do apteki- czopki,maść i nadzieja ze przejdzie. Oczywiście przestałam jeść z obawy,że rano przy wypróżnieniu będzie ból . Przez ten czas schudłam 5kg. Mam w tej chwili 48 kg. Ból nie odpuszczał . Brałam wszystko co było w aptece. Wtedy zorientowałam się że to szczelina,załamka. Siostra kupila mi DMSO w żelu aloesowym. Kazała smarować kilka razy dziennie,nie używać papieru toaletowego tylko myć szarym mydłem. Do tego pije parafinę z apteki przed każdym posiłkiem i trzymam dietę. Jest o niebo lepiej. Coś jeszcze czuję ale ból i pieczenie jest znośne. Spróbujcie DMSO.wizyte u proktolog mam za 2 dni.
lemana15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując