Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Comiesięczne plamienia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-05-28, 11:03   #1
Chusteczka29
Przyczajenie

Comiesięczne plamienia

Cześć dziewczyny,

Jak w tytule - mam problem z comiesięcznymi plamieniami w środku cyklu. Trwa to już naprawdę długo, myślę że kilka dobrych lat. Oprócz drobnych mięśniaków (które jak twierdzi moja ginekolożka nie powodują problemu) nie stwierdzono u mnie żadnych innych guzów czy nowotworów, generalnie żadnych nieprawidłowości które mogłyby to powodować, a jednak co miesiąc problem występuje. Od pewnego czasu to już nawet nie są brązowe plamienia a po prostu krwawienie ze skrzepami, tak jakbym miała skąpy okres. Na początku ginekolog szukała przyczyny w niedoczynności tarczycy, ale TSH zostało uregulowane, a problem nie zniknął. Zlecone mi zostały badania progesteronu, które wykazały, że w drugiej połowie cyklu poziom tego hormonu jest zbyt niski. Maialm również badany poziom AMH, który również jest na bardzo niskim poziomie. Z tym że z tego co wiem, z AMH niestety nic się da się zrobić.

Miesiąc temu zaczęłam stosować terapię hormonalną, którą zleciła mi moją ginekolog - progesteron od 16 do 26 dnia cyklu. I miesiąc temu faktycznie przyniosło to efekty - plamienia się zaczęły, ale nie rozwinęły. Myślałam że problem w końcu został zażegnany, ale gdzie tam - od czwartku znowu krwawię. Zażyłam wczoraj przepisany przez ginekologa progesteron, ale nie widzę żadnej poprawy, krwawienie jak było tak jest.

Chce mi się płakać, już naprawdę nie wiem co z tym robić. Co miesiąc przez 3 tygodnie chodzę z podpaską, a o życiu intymnym mogę tylko pomarzyć. Chwilę normalności są tylko w pierwszym tygodniu po okresie, a później zaczyna się koszmar.

Czy któraś z was miała taki problem i czy udało się z niego wyjść? Bo ja już naprawdę tracę nadzieję, prędzej się wykrwawię niż się to skończy
Może macie do polecenia jakieś suplementy na uregulowanie hormonów? Albo dobrego endokrynologa lub ginekologa ze Śląska?

Pomocy, tak się nie da żyć
Chusteczka29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując