2023-05-31, 15:51
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Korpo, finanse, co dalej?
Cytat:
Napisane przez Krystal_26
Jak mają twarde wymagania, że wymagają studiów kierunkowych, to tego nie przeskoczysz 🤷 Idź na studia podyplomowe, nie jakieś kursy. Ale jak chcesz się przebranżowić, to na początku możesz raczej dostać mniej, a nie więcej
|
Nie wiem na ile to są twarde wymagania, widziałam oferty gdzie na moje stanowisko wymagano studiów i oferty na to stanowisko, na które chciałabym aplikować i w wymaganiach było studia lub kursy.
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------
Cytat:
Napisane przez Darine7
Ja też bym radziła studia podyplomowe i/albo ten kurs, ewentualnie jeśli masz na to możliwości czasowe to licencjat czy magisterka z jakiegoś kierunku finansowego.
Na ten moment przy obecnym słabym rynku pracy, 11 brutto to niezła stawka, zauważyłam że stawki dla obecnie poszukujących pracy spadły. Widzę to zarówno ze swojego doświadczenia jak i znajomych z różnych branż, dlatego nie skupiałabym się na tym że akurat teraz za więcej ciężko znaleźć.
Popytaj może jakie są możliwości w Twojej korpo. Po historiach ludzi wiem że w ten sposób najłatwiej zmienić ścieżkę czy nawet branżę, biorąc udział w wewnętrznej rekrutacji.
Finanse to raczej intratna branża, możesz próbować iść w jakieś stanowiska leaderskie czy managerskie, zawsze to będzie większy pieniądz.
|
Wydaje mi się, że moje stanowisko nigdy nie będą płacić więcej, bo po porostu nie jest to nic trudnego. Zamiast zatrudniać osoby z dużym doświadczeniem i płacić więcej mogą zatrudnić kogoś młodszego/z mniejszym doświadczeniem za mniej.
Stanowiska leaderskie, managerskie odpadają. Nie chcę zarządzać ludźmi.
Dodatkowo jakiekolwiek zmiany utrudnia fakt, że mam 3 miesiące wypowiedzenia i mało która firma chce tyle czekać.
W obecnym korpo śledzę oferty.
|
|
|