Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chwalisz się, czy żalisz? (+offtopy)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-06-02, 16:35   #3101
chacaos
Zadomowienie

Dot.: Chwalisz się, czy żalisz? (+offtopy)

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
Szóstki z jednego czy dwóch przedmiotów na zakończenie roku zdarzały się, ale z większej liczby to nie. No nie było w moich klasach ani równoległych laureatów wielu konkursów międzyszkolnych, więc max to była piątka. Ale to też może kwestia samego poziomu uczniów? Chodziłam do typowej wiejskiej szkoły, a później do całkiem ok liceum, ale nie takiego z TOP5 w mieście.
Jakie były u Ciebie wytyczne na szóstkę?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Trochę nie rozumiem, ktoś pisał sprawdziany na maksa, miał średnią powyżej 5,5, był aktywny na zajęciach albo i poza zajęciami i nie wystawiano mu 6 dla zasady, bo nie był laureatem?
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;89596583]U mnie to zależało od szkoły. W podstawówce trzeba było mieć jakieś osiągnięcia w konkursach, a jednocześnie tych konkursów praktycznie nie było. Jak ktoś miał szóstki, to z wf-u, plastyki albo muzyki.[/QUOTE]
Wow, jestem naprawdę zaskoczona. Rozumiałabym, że ktoś ze średnią dającą piątkę dostaje szóstkę za konkursy i aktywność, ale nie pojmuję odwrotnej sytuacji. Zwłaszcza że potem te dzieciaki muszą konkurować o miejsca w liceum (dawniej też gimnazjum) z tymi ze szkół, w których ocenia się bardziej liberalnie. Nie rozumiem nauczycieli, którzy własnym uczniom robią pod górkę w imię swoich kompleksów.
chacaos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując